Ümit Özdağ'a bakanlık verildi mi? CHP'den ilk açıklama

Ümit Özdağ'a bakanlık verildi mi? CHP'den ilk açıklama
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a içişleri bakanlığı görevinin verildiği iddialarını yalanladı.

EMİNE KAŞIKCI- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıkladı.

Söz konusu bu kararın alınmasından önce Özdağ, sosyal medya hesabından "CHP Gençlik Kolları duvarları "Suriyeliler gidecek" yazılarıyla boyadı" haberini alıntılayarak İçişleri Bakanı olarak yollayacağına dair söz veren paylaşımda bulunmuştu.

Özdağ, görüşmeden önce yaptığı paylaşımda "Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin." demişti.

Özdağ'ın bu ifadeleri İçişleri Bakanı olarak görev verildiği şeklinde söylemlere yol açtı.

CHP'den bakanlık açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özdağ’a içişleri bakanlığı görevinin verildiği iddialarını yalanlayarak Ümit Özdağ ile yapılan görüşmede bakanlık konusunun hiçbir şekilde yer almadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı kabinesini Millet İttifakı'nı oluşturan partilerle yapacağı toplantılar sonrasında belirleyeceğini dile getirdi.

Öte yandan "Protokol dışındaki haberler dezenformasyondur" dedi.

CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Öztrak, şunları kaydetti:

"Sayın Kemal Kılıçadroğlu, bakanlar kurulunu (cumhurbaşkanlığı kabinesi) Millet İttifakı'nı oluşturan partilerle yapacağı toplantılar sonrasında belirleyecektir. Genel başkanımızın sayın Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmede bakanlık konusu hiçbir şekilde yer almamıştır."

"Metin son derece açık. 4. madde, Millet İttifakı'nın metninde detaylarıyla yer alan maddenin özet halidir. İki metinde de yargı kararı olmadan adım atılmayacağı net şekilde ifade ediliyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.