Yerel seçimlerde 'çifte sandık' kurulabilir

Yerel seçimlerde 'çifte sandık' kurulabilir
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yerel seçimlere ilişkin yeni bir iddiada bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü konusunda kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacaklarını ve bu hakkı yasal güvenceye alacaklarını söylemişti.

Cumhurşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "başörtüsüne anayasal güvence ve ailenin korunmasına' ilişkin anayasa değişikliği hakkında Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak "Haydi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin." demişti.

Sonrasında başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişikliği teklifi TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmişti.

Teklif komisyonda kabul edildi ancak Genel Kurul'da kabul edilebilmesi için 400'ün üzerinde milletvekilinin oyu gerekiyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ekim ayında Meclis yeni yasama yılına başlayınca ilk gündem maddelerinden biri başörtüsüne anayasal güvence konusu olacağını söyledi.

Selvi'nin kulislere göre edindiği bilgiye göre konuyla ilgili durum değerlendirmesi yapılmamış. Selvi, "Eski metin de olabilir yeni Meclis ve yeni kabine ruhu esas alınarak yeni bir teklif de hazırlanabilir." dedi.

Öte yandan başörtüsü teklifine destek verebilecek parti sayısının arttığını söyleyen Selvi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA ve Demokrat Parti’nin başörtüsü teklifine destek vermesinin beklendiğini kaydetti.

Son olarak Selvi, Meclis’teki oylamada referanduma gidecek bir sonuç çıkması durumunda yerel seçimlerde belediye başkanları ile birlikte bir de başörtüsü oylaması yapılabileceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.