Nihan Akın: Playback değil canlı söylerim

Nihan Akın: Playback değil canlı söylerim
Mevzuya Gel, Duy Beni gibi şarkılarıyla müzik dünyasında önemli bir çıkış yakalayan Nihan Akın, Damga'ya konuştu. “Şarkı söylemek güzeldir” diyen akın birçok şarkıcının ise şarkı söylerken canlı değil playback performansı sergilediğini belirtti. Akın, “Ben öylesi playback şarkıcılığa karşıyım. Ben söylersem canlı canlı söylerim” dedi

Müzik dünyasının başarılı isimleri arasında yer alan Nihan Akın, hem müzik kariyerine hem de kişisel hayatına dair bilinmeyenleri Damga'yla paylaştı. Müziğe çok genç yaşlarda piyano çalarak başladığını anlatan Nihan Akın, ortaokul yıllarında koroya seçilmesiyle ilk sahnesine çıktı. Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi Müzikoloji bölümünde okudu. Son sınıfta stüdyo ve sahne vokalistligi yapmaya başladı. Fuat Güner gibi müzik otoriteleriyle tanışıp ilk albüm teklifini aldı. Gelin devamını Nihan'dan dinleyelim...

Son çıkarmış olduğunuz yeni şarkınız Yaktım Gitti hakkında bizlere bilgiler verir misiniz?

Yeni Şarkımızın adı Yaktım Gitti nin farklı bir hikayesi var. Kısa bir süre önce Youtube için kaydettiğimiz akustik bir şarkıydı. Gördügü ilgi ve beğeni sonucunda şarkımızı sizlerle paylaşmaya karar verdik Bugünden itibaren tüm digital marketlerden indirip dinleyebilirsiniz.

Dişi Tarkan deniyor size bu olaydan bize biraz bahseder misiniz ?

Duy Beni adlı şarkımda Tarkan'ın fan clublarının sayfalarında paylaşması ve enerjimi sözlerimi danslarımı Tarkan'a yakın bulmaları ile başlayan bir süreçti Bu yakıştırmayı onun müzisyenleri ve fanları yaptı.

Bu zamana kadar çıkarmış olduğunuz şarkılar içinde kendimi buldum dediğiniz bir parça varmı ve bu şarkının sizde anısı varmı ?

İlk albümümdeki slow şarkılarımdan Üzgünüm şarkısının anısı var tabiki söz yazarı besteci yakın arkadaşım Murat Güneş'in bana konservatuvar yıllarında okurken verdiği bir şarkıydı Albüm yapmaya karar verdiğimde İlk bu şarkıyı okumuştum ve klibimizi Terk-i Diyar adlı şarkımıza çektik oda çok tutuldu fakat Üzgünüm klibi olmamasına rağmen en çok çalınan ve en çok hit olan şarkım oldu.

nihan akın

Yavrum yemedi mi, annen deme dimi” şarkı sözlerinden bize biraz bahseder misiniz?

Evet var bir akşam kız kıza dertleşiyorduk bir arkadaşımla yeni ayrılmıştı nişanlısından evlenmek üzereyken o hikaye üzerine çok sinirlendim ayağa fırladım. Ona Yavrum Yemedi mi? deseydin dedim melodisiyle birlikte gelmişti ve hemen eve koşup tamamladım.

Duy Beni adlı şarkınızdan bize bahseder misiniz? Aranjesini kim yaptı söz müzigi kime ait klip nerede çekildi?

Söz müziği bana Aranjesi Suat Aydoğan'a ait klip yönetmenliğini ve prodüktörlüğünü de yine ben üstlendim 21 milyondan çok mutluyum çünkü tamamen organik ve halada artmaya devam ediyor bu rakam şarkıyı çıkaralı neredeyse 1 yıl olacak.

Son zamanlarda bazı sanatçılar albüm çıkarmak mı aman aman diyor bunu neye bağlıyorsunuz Müzık sektörümüzün içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz?

Tabiiki her meslek gibi zorlukları var sektörümüzün çok ayağa düştü. Singlelar çok kolay yapılıyor artık. Eskiden albüm için 1-2 sene minimum zaman harcanırdı. Şimdi 5 günde bir şarkı bitiyor 1 haftada klip Fason ve Fabrikasyon bir üretim var. Bu da çürük elmaları çoğaltıyor. Her yıl en fazla 5 şarkı hit oluyor yada olmuyor deyim yerindeyse single çöplüğüne döndü.

Youtube kanalınız da canlı performanslarınızı yayınlıyor musunuz? Youtube albüm veya single satışlarınızı etkiliyor mu?

Youtube de akustik performanslara bende sıcak bakıyorum. Bunu bu yıl hayata geçirmek isterim açıkçası sahte tıklarla ilgilenmiyorum. Mutlaka yapan vardır ama benim tüm sosyal medya sayfalarım organik.

nihan akın

Son zamanlarda sanat eğitimi almayanlar da single çıkarıyor bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Şarkı söylemek güzeldir herkes söylesin tabi Ama iş sahnede saatlerce performans yapmaya gelince çoğu canlıdan kaçıp playback yapıyor. Stüdyo imkanları ile söyletilen şarkıcılığa karşıyım. Eğitimsiz çok derli toplu sanatçılarımız da var onlara saygım sonsuz ama yeni dönemde sayıları az maalesef Egitim veya yetenek canlı performans ta işinize yarıyor meydan yeri ve söyleyebilen kazanıyor

Fan grubunuz var mı onlara neler söylemek istersiniz?

Eskiden vardı Duy Beni ile çoğaldı Nihan Akın Fun Club a destekleri ve paylaşımları için yürekten destekleri için teşekkür etmek istiyorum İyiki varlar Fanlar Canlarımız Onlarsız Asla olmaz Konserlerinizi etkinliklerinizi öğrenmek isteyenler size nereden ulaşabilecek ?

Bu kadar güzel kalmayı neye borçlusunuz ?

Teşekkür ederim öncelikle çok sık olmasada bakımlarımı ihmal etmiyorum Ama genetik faktörlerde önemli .Biraz da Anneme ve Anne tarafından çerkes olmayada borçluyum . Bu arada baba tarafından da Trabzonluyum Bakım anlamında da sıkça gittiğim yerlerden biriside kuzenimin güzellik salonu Oraya aboneyim adeta ismi Güzellik Atölyem bana orada rastlamanız mümkün.

nihan akın

Müzik dışında başka aktiviteleriniz var mı? Nihan Akın Müzik dışında neler yapar ?

Müzik dışında yabancı dil öğrenmek ve geliştirmek sevdiğim uğraşlardan. Spor hayatımda hep var ve tabii ki seyahatlar.

Bir idolünüz var mı? Türkiye'de ve dünyada en beğendiğiniz isimler kimler ?

İdolüm diyemem ama müzikte etkilendiğim şarkıcılar olmuştur. Türkiye'den Sertab Erener, Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu. Dünyadan ise Jennifer Lopez, Whitney Houston gibi isimler sahneleri ve şarkıları ile beğendiğim isimler.

Neden dünya çapında bir star çıkaramıyoruz ve de neden yabancı şarkılarımız Avrupada tutmuyor bir sebebi var mı?

Türkçe'nin azizliği diyebiliriz belkide ya da çok üzerine gitmiyoruz belkide ondan olabilir. Bu fırsat ülkemizden Mega Star Tarkan'a verilmişti ama sanırım oda çok üzerine gitmedi. Orada yaşamak o ülkenin kurallarına göre oynamak ve sektöründe her açıdan yer almak gerekiyor diye düşünüyorum. Şimdiye kadar bu fedakârlığı yapan bir popçumuz çok olmadı maalesef . Ama dünya çapında pop dışında çok değerli sanatçılarımız ve de piyanistlerimiz var. Hatta oralarda ülkemizde olduğundan daha popülerler. Mesela Fazıl Say...

nihan akın

Bu yılki projelerınızden bize biraz bahseder misiniz?

Bu yıl en az 2 Single daha yapmayı düşünüyorum. Yeni şarkımın yine müziği bana ait olacak Mayıs sonunda veya Haziran başı tarih olarak çıkarmayı düşünüyoruz Sözlerini Nehir Kıyıcı ile ortak yazdık. Nehir Kıyıcı bir çok başarılı şarkıya imzasını atmış yetenekli bir söz yazarı Sıfır Tolerans adlı şarkısından tanırsınız sözlerini Nehir Kıyıcı yazmıştı. Düzenleme ise değerli Aranjör Alper Atakan imzalı olacak. Bunu da ilk kez sizin aracılığınız ile duyurmuş oldum.

Düet projeleriniz var mı kimlerle çalıştınız bu zamana kadar?

Düet sadece bir kez yaptım sevgili Murat Evgin ile Allahım Sana Sığındım isimli bir parçaydı Geçen yıl klibini Çıldır Gölünde çekmiştik. Harika bir görseli var klibin ve şimdi hayalimde Tarkan ile düet yapmak var.

Konserleriniz nasıl gidiyor. Sahnelerinizde artış var mı? Yaz kış dönemleri etkiliyor mu konserlerinizi ?

Yaz kış farklı oluyor. Bu kış çokça Avrupa konserlerimiz oldu. Almanya, Hollanda, Belçika bunun dışında Özbekistan ve Gürcistan'da da sahne aldım. Bu ay sonu 5 konser için Amerika'ya gidiyorum. Yaklaşık 2 hafta kalacağım.

Sanatçılar birbirine laf atarak gündeme gelmeye çalışıyor son zamanlarda bu sanatçının sizce popülaritesini artırıyor mu?

Bu bana uzak bir konu hayatım boyunca uzak kaldım sansasyondan. Kariyerim boyunca hep uzak kaldım. Kısa vadede işe yarıyor gibi görünsede değer kaybettiren bir durum olduğunu görüyorum. Ben sadece müziğim ve sosyal sorumluluk projelerımle görünmek istiyorum.


nihan akın

Beste yapıyor musunuz?

Yapıyorum 15 yaşımdan beri henüz sadece kendim okuyorum şarkılarımı. Fakat hazırladığım ve Sanatçı arkadaşlarımla paylaşacağım şarkılarım var hali hazırda. Duy Beni çıktığında Demet Akalın bir şarkımı istemişti ama albümüne yetiştiremedim maalesef.

Müzik ile aşk ikilemi arasında kalsanız hangısını tercih edersiniz? Aşkın tanımı sizce nedir ?

Benim derdim müzik. Benim hayatım ile aşkım müzik Aşk Geçici bir yanılsama

bence. Tehlikeli sularda yüzmek. Sevgiye dönüştüğünde güvenli bir limana demirlemiş gibi oluyorsunuz.

Mevzuya Gel adlı şarkınızdan bize bahseder misiniz? Aranjesini kim yaptı söz müziği kime ait klip nerede çekildi?

Evet seviyorum sloganlı şarkıları “İnsanlar” kendilerinden bir şeyler bulsun istiyorum gündelik yaşantımızda kullandığımız kelimeleri seçmeyi seviyorum.

nihan akın

İstanbul'da en çok ne yapmak hoşunuza gidiyor?

İstanbul'da en sevdiğim yerler Boğaz'ı seyredebildiğim yerler. En çok köprüden geçerken güzel İstanbul'umuzu seyretmeyi severim. Her yeri başka güzeldir. Burada doğduğum ve büyüdüğüm için ayrı bir bağım var

Mutfakla aranız nasıl? Dışarda mı yemek yiyorsunuz yoksa evinizde kendiniz mi yaparsınız?

Mutfakla aram hep iyidir. Ben bir Yengeç burcuyum ve yemek yapmayı çok severim. Elimede çok yakışır yemek yapmak .

nihan akın

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?

Sevenlerime iyiki varsınız diyorum. Çünkü biz enerjimizi gücümüzü ve başarımızı onlardan alıyoruz. Onlarda ekibimin bir parçası . Konserlerimde en yakın zamanda bir araya gelmek dileğiyle Beni takipte kalın sevgiler.

NİHAN AKIN KİMDİR?

Nihan Akın, ilk olarak 2006 yılında yaptığı albüm çalışmasıyla dinleyiciyle buluştu. Albümüne adını veren “Terk-i Diyar” ve “Üzgünüm” (Ben Bir Kez Sevenlerdenim…) şarkılarıyla müzik severlere sesini duyurdu. Okul koroları, piyano, gitar ve solfej dersleri derken ilk olarak İstanbul Üniversitesi Türk Müziği bölümüne, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı MÜZİKOLOJİ bölümüne birincilik derecesiyle giren Nihan Akın, mezun olduktan bir süre sonra stüdyo ve sahne vokal çalışmalarına başladı. İlk albümünü FUAT GÜNER’ in prodüktörlüğünde hazırladı. Yayınladığı bu ilk albümüyle 2006 yılının en iyi çıkış yapan şarkı ve şarkıcısı ödülüne layık görüldü. Televizyonlarda ve radyolarda yer alan bir çok reklam müziğini de seslendiren şarkıcı 2009 yılında ‘Başka Biri’ isimli ikinci albümünü çıkardı. Nihan Akın Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarında öğretmenlik , “O Ses Türkiye’’ yarışmasında vokal koçluğu yaptı. Kurumsal eğlence sektörünün önde gelen gruplarından “Grup Rönesans Orkestrası” bünyesinde solistlik yaptı. Bu sayede repertuarına İngilizce, Fransızca , İspanyolca , Portekizce, Yunanca, İtalyanca, Arapça ve Japonca gibi birçok farklı dilde şarkılar da ekledi. Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden oluşan orkestrasıyla yıllardır sayısız bir çok kongre,düğün, özel davet ve şirket organizasyonlarıyla yurt içinde ve yurt dışında konserler veren Nihan AKIN ayrıca  İstanbul’un en gözde mekanlarında da sahne aldı. 2015 yılının Şubat ayında müzik severlerle buluşan “Gel Barışalım Artık” adlı single çalışması Radio ve Club Remix versiyonu olarak DMC tarafından tüm dijital platformlarda satışa sunuldu. Bu çalışma ile birlikte kendi albüm çalışmalarını hızlandıran Nihan Akın aynı zamanda Türkiye’nin bir çok ilinde konserlerine ve sahne çalışmalarına devam etmektedir…

KISA KISA

En sevdiğiniz renk: Siyah.

En sevdiğiniz hayvan: Aslan Yavrusu.

En son izlediginiz film:Bodyguard.

En son izlediğiniz dizi: Narcos.

En son gittiğiniz konser: Ferhat Göçer.

Tuttuğunuz takım: Beşiktaş.

En nefret ettiğiniz şey: Negatiflik.

Roportaj: Sedat Sarıkaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.