Çok yiyen tahtalı köye doğru gider!

Çok yiyen tahtalı köye doğru gider!
Esenyurt Doğa Hastanesi'nde düzenlenen Sporun İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri isimli söyleşiye katılan efsane futbolcu Tanju Çolak, herkese az yemek yemeyi tavsiye etti. Çolak, “Az yiyen çok yaşar, çok yiyen de tahtalı köye doğru gider” dedi

Esenyurt Doğa Hastanesi'nin ev sahipliğinde gerçkleşen Sporun İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri isimli söyleşiye katılan efsane futbolcu Tanju Çolak, futbolculuk geçmişine ilişkin ve sporcu sağlığı üzerine bilgiler verdi. Hastanenin sahibi Nabi Kırmızı tarafından ağırlanan Çolak, Doğa Hospital'e gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Buraya sevinç içerisinde geldim. Nabi ağabeyin dostluğu, kardeşliği beni buraya getirmeye yetti de arttı. Futbolcular için sporcular için sağlığın önemine değinmek bizim için en önemli şeylerden birisi” diye konuştu.

Az ye sağlıklı kal

Söyleşide gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tanju Çolak, sağlıklı bir sporcu olmaktan önce sağlıklı bir insan olmanın şartının her zaman az yemek yemekten geçtiğini söyledi. Çolak, “Eskiden insanlar ne yapardı? Acıktığı zaman giden avcılık yapardı. Vururdu yerdi. Vuramazsa aç kalırdı. İnsanların aç kalma süreci çok daha uzundu. Şimdi nasıl? Adam sabah dokuzda kahvaltı yapıyor üç saat sonra öğle yemeği yiyor. Vücut bunu nasıl hazmetsin? Bu mümkün değil. Mideyi çöplüğe çevirmemek lazım her zaman az yemek lazım. Az yiyen bana göre çok yaşar. Çok yiyen de tahtalı köye doğru hider” diye konuştu.

tanju çolak

Antrenman yapmak şart

Sporcuların her zaman antrenman yapması gerektiğini de belirten Çolak, “Ben mesela her sabah düzenli bir şekilde uyurdum. Önce uykumu alırdım akabinde antrenmanlarımı aksatmazdım. Futbolculuk kariyerim boyunca sadece 1 kere sakatlık yaşadım o da 20 gün sürdü. Çok çalışana bir şey olmaz arkadaşlar. Antrenman dediğiniz maçın provasıdır. Orayı aksatmayan, güçlü duran ayakta kalmayı her zaman başarabilir” dedi.

Gençlere değer vermek gerekiyor

Çolak'ı ağırladıkları için mutluluk duyduklarını ifade eden Doğa Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Nabi Kırmızı ise sporda gençlerin varlığının önemine dikkat çekti. Kırmızı, “Bizim çok yetenekli genç çocuklarımız var. Bunların tamamını doğru yönlendirmek gerekiyor. Mesela Sercan Yıldırım diye bir çocuğumuz vardı. Yıldız bir oyuncuydu. Kendisini kafasını futbola verse çok büyük yıldız olurdu ama en büyük düşmanı babasıydı. Sürekli ağabey babama para lazım derdi verirdik. Öbür hafta yine aynı şeyi yaşardık. Yöneticilerden bu kadar büyük paraları kısa sürede alan futbolcu da dejenere olurdu. Bunlara değer vermek önüne geçmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Hastalara moral verdi

Hastanede tedavi görmekte olan hastaları da ziyaret eden Tanju Çolak, Nabi Kırmızı ve beraberindekilerle birlikte geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu anlatan Çolak, “Her şey çok daha güzel olsun, sağlığımıza dikkat edelim” uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.