DSÖ ekibinin Vuhan raporu sızdı: Virüs yarasadan bulaşmadı mı?

DSÖ ekibinin Vuhan raporu sızdı: Virüs yarasadan bulaşmadı mı?
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'ye bağlı ekibin Vuhan kentine, koronavirüsün kökenini ile ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla yaptığı ziyaretle ilgili raporun taslak metni sızdı. Raporda virüsün laboratuvarda üretilmesi ihtimali rafa kaldırılırken, virüsün başka bir hayvandan yarasalar vasıtasıyla insanlara geçmiş olabileceği değerlendirildi.

1 yıldan fazladır tüm dünyanın kontrol altına almaya çalıştığı ve bütün dünyada 3 milyona yakın insanın hayatına mal olan koronavirüsün çıkış noktası olarak bilinen Çin'in Vuhan kentine DSÖ'ye bağlı uzman bir ekip ziyaret gerçekleştirmişti. Virüsün kökenine ve nasıl bulaştığına yönelik yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporun taslak metni basına sızdı.

Raporda virüsün nasıl yayıldığına dair 4 ihtimal üzerinde duruldu. Bu ihtimaller arasında büyük olasılık 'başka bir hayvan vasıtasıyla yarasalardan bulaşması' olurken, ‘virüsün laboratuvarda üretilmesi’ ihtimalinin ise rafa kaldırıldığı belirtildi.

Basına sızan taslak metin henüz yayınlanmadığı için üzerinde değişiklik yapılabileceği bidirildi. DSÖ’den daha önce yapılan açıklamalarda raporun birçok kez yayınlanacağı belirtilmiş ancak belirtilen tarihlerde ertelenmişti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.