Dünyada ilk: Irak'ta bir erkek bebek 3 penisle doğdu!

Dünyada ilk: Irak'ta bir erkek bebek 3 penisle doğdu!
Geçtiğimiz yıl Irak'ın Musul kentinde bir erkek bebek 3 penisle dünyaya geldi. Dünyada bir ilk olduğu düşünülen bebeğin ameliyat edildiği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Irak'ın Musul kentine bağlı Duhok kasabasında bir erkek bebek üç cinsel organla dünyaya geldi. 'Diphalia' adı verilen bir sendromla dünyaya gelen bebeğin dünyada ilk olduğu tahmin edilirken, bebeğin işlevsel olmayan 2 ve 1 cm uzunluğundaki iki cinsel organı cerrahi operasyonla alındı.

Ürologların, operasyonla alınan fazla penislerin idrarın geçtiği tüpe bağlı olmadığını ve ameliyatın en iyi seçenek olduğuna karar verdiği belirtilirken, kimliği açıklanmayan bebeğin geçen yıl üç aylık olduğu dönemde doktorlar vaka hakkında tıbbi makale yayınladı. Buna göre uzmanlar, her 5 ile 6 milyon erkek çocuktan birinin birden fazla cinsel organla doğduğuna ve dünya çapında kaydedilen yaklaşık 100 diphallia sendromunda birinin iki cinsel organlı vaka olduğuna dikkat çekti.

Iraklı çocukla ilgili yayınlanan vaka raporunda, vakanın dünyadaki ilk triphallia (üç penis) hastası olduğu bilgisi yer aldı. Raporun yazarı Dr. Şakir Saleem Jabali, bir yıl sonra yapılan kontrolde bebekte bir sorunun tespit edilmediğini belirtirken, 'Tahminimize göre, üç cinsel organ veya triphallia ile bildirilen ilk vakadır' dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.