Güneş gözlüğünü temizlemeyenler dikkat! Büyük zararı var..

Güneş gözlüğünü temizlemeyenler dikkat! Büyük zararı var..
Uzmanlar, yaz aylarında cilt sağlığına önem vermek isteyenlerin mutlaka dikkat etmesi gerekenleri açıkladı.

Hemen hemen her gün bilerek veya bilmeyerek yapılan bazı şeylerin cilt sağlığına büyük zarar verdiğini biliyor muydunuz? Özellikle sıcak yaz günlerinde yapılan bazı hatalar, cildi olumsuz yönde etkiliyor. Cilt sağlığı uzmanları, sıcaklık rekorlarının kırıldığı bu günlerde cildin sağlıklı kalabilmesi için gereken adımları ve püf noktalarını açıkladı.

Medikal Estetik Hekimi Dr.Cenk Gül, cilt sağlığına dikkat etmek isteyenlerin önem vermesi gerekenleri maddeler halinde sıraladı. İşte yaz günlerinde parlak ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenler…

Güneş kremi kullanmak

Güneşten yayılan UVA ışınları (kırışıklığa neden olan ışınlar) yıl içerisinde aynı derecede güçlü olarak yansıma yaparlar.Yayılan UVa ve UVB ışınlarına maruz kalan cilt;yaşlanır,lekeler oluşur,kırışıklıklar meydana gelir.Hatta bu zararlı ışınlar cilt kanserine bile neden olabilir.Bu nedenle cilt tipine uygun olan güneş koruyucu kremler yaz ve kış kullanılmalıdır.

Havuz suyuna dikkat!

Malum sıcaklarda serinlemek için havuz deniz ya da havuza girmek gibi suyla gerçekleşen serinlemedir.Ancak özellikle havuzların hijyenine mutlaka dikkat edilmelidir.Ayrıca cilt sağlığı için havuzlardaki yüksek klora karşı da dikkatli olunmalıdır.Çünkü kimyasal yapısı nedeniyle cildin doğal yapısına zarar verebilir.

Temizlenmeyen güneş gözlüğündeki tehlike!

Yaz aylarında güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalıdır.Güneş gözlüğü sayesinde göz ve gözün etrafındaki deri korunmuş olur.Gözlüklerin güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu olması lazımdır. Ayrıca güneş gözlüğü temizliğine dikkat edilmelidir. Düzenli temizliği uygulanmayan güneş gözlükleri burun ve göz çevresinde bakteri oluşumunu kolaylaştırır. Bu bakteriler nedeniyle de ciltte siyah nokta ve sivilce meydana gelebilir.

Su tüketiminin önemi

Işıl ışıl ve parlak bir cilt için yeterli su tüketimi gereklidir.Cildin nem oranını korumak için bol bol su tüketilmesinde fayda vardır. Çünkü yetersiz miktarda su tüketimi cilt yapısını bozar ve ciltte kurumaya yol açar.Ayrıca su vücuttan toksinlerin atılmasını sağladığı için cilt kırışıklarını,ciltte matlaşmayı ve kuruluğu önlemeye yardımcı olur.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.