Tatlıda korkunç oyun! Obezitenin kaynağını içine atıyorlar

Tatlıda korkunç oyun! Obezitenin kaynağını içine atıyorlar
Ucuza aldığınızı zannettiğiniz tatlılarda şeker yerine kullanılan maddeler obzetiteye neden oluyor. Uzmanlar ayrıca mide problemini de beraberinde getireceğine inanıyor.

Yemek sektöründe her geçen gün artan sağlık düşmanı uygulamalar tatlıda da boy göstermeye başladı. Tatlıların hazırlık aşamasında içine koyulan şeker harici malzemeler mide probleminin yanısıra obeziteye da devetiye çıkarıyor.

Hileli tatlılar insan sağlığını tehdit ediyor. Ucuz üretim pahasına sağlığın hiçe sayıldığı yerlerde şeker yerine mısır şurubu kullanılıyor. Okuyucularımıza hatırlatmakta fayda var. İçeriğindeki malzemeleri bildiğiniz markalardan alışveriş yapmalısınız. Emin olmadığınız müesseselerin ucuz ürünlerini satın almak tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Raf ömrünü uzatabilmek için kullanılan mısır şurubunda yüksek orand früktoz bulunuyor. Fruktoz, vücutta yağa dönüşebiliyor. Bu durum ise obeziteye davetiye çıkaran en önemli etkenlerden biri.

Baklava, şöbiyet gibi tatlılarda da büyük aldatmacalar dönüyor. Tereyağı yerine margarin tercih edilebilirken, fıstık yerine bezelye tozu kullanılabiliyor.

tatlı

Bisküvi, dondurma, helva gibi tatlıların yapımında da kullanılan glukoz şurubu, kan şekerini hızlıca yükseltip daha sonra hızlıca düşmesine neden olur. Bu da hormonal dengesizliklere neden olabilir.

Uygunsuz koşullarda üretilmenin yanı sıra uygunsuz şartlarda saklanan tatlılarda mide problemlerine sebep olabilir. Sadece fıstıklı tatlılarda değil cevizli şerbetli tatlılarda da hilelerle karşılaşmak mümkün. Kimi üreticiler maliyeti daha da düşürmek için ceviz yerine yer fıstığı kullanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.