Vegan Derneği'nden Canan Karatay'a suç duyurusu

Vegan Derneği'nden Canan Karatay'a suç duyurusu
Türkiye Vegan Derneği, Prof. Dr. Canan Karatay hakkında kin ve nefrete sürükleme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Karatay; "Tahıl yersek koyun gibi oluruz" demişti.

Günümüzün en çok konuşulan doktorlarından biri olan iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın başı yine dertte. Bir dönem meslekten ihraç aşamasına kadar dahi gelen ünlü profesör için bu kez de veganlar harekete geçti. Vegan Derneği Karatay hakkında kendilerine yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; Veganlığın haram olduğunu dile getirdiğine ve fıtrata aykırı olduğuna yer verilen şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

Kin ve nefret!
"Prof. Dr. Canan Karatay çıktığı bir başka televizyon programlarında ise misyoner kelimesini kullanarak veganları adeta 'din tüccarı' olarak betimlemiştir. Gündeme gelmek amacıyla veganlar hakkında kullanmış olduğu cümlelerle hayvansal ürünleri kullanmayanları hedef göstermiştir." Dernek Başkanı Ebru Arıman tarafından yapılan suç duyurusunda Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanması talebinde bulundu. Şikâyet üzerine Prof. Dr. Karatay hakkında soruşturma başlatıldı.

Vegan/Veganlık nedir?
VEGAN ya da veganlık, beslenme ihtiyacını hayvansal gıdalardan sağlamama anlamını taşımakta. Vegan yaşam tarzına göre hayvandan gelen et ve süt ile birlikte, yine hayvansal yağlarla üretimi gerçekleştirilen ürünlerin kullanımı doğru bulunmamakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.