11 Mayıs 2023 KONDA anket sonuçları

11 Mayıs 2023 KONDA anket sonuçları
Yayınlayacağı anket sonuçları en merak edilen araştırma şirketlerinden biri olan KONDA, 14 Mayıs içi son seçim tahminlerini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Ali Birerdinç - 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenecek seçimlere sayılı günler kala son anket sonuçları da açıklanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimine üç gün kala anket sonuçlarını açıklayan firmalardan biri de KONDA oldu. Etkili tahminleri ile bilinen KONDA Araştırma’nın 11 Mayıs 2023 günü açıkladığı araştırmanın sonuçları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki KONDA’nın anketinde Cumhurbaşkanlığı yarışında hangi isim önde? Milletvekili seçimlerinde hangi siyasi parti en çok oy oranına erişti? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları.

KONDA 11 Mayıs 2023 anket sonuçlarında kim önde?

Yayınladığı anketler merakla beklenen KONDA Araştırma, 11 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 12.00’de 14 Mayıs 2023 seçimlerine dair hazırladığı son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor. KONDA’nın anketlerinde Cumhurbaşkanlığı yarışında Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu, yoksa Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın mı önde olduğu merak konusu oluyor. Cumhurbaşkanı adayları Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin aldığı oy oranları da vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

11 Mayıs KONDA anketinde ilk sırada kim var?

KONDA’nın aynı ankette, siyasi partilerin oy oranlarını da açıklamadı bekleniyor. Hem ittifakların aldığı oy oranlarının hem de siyasi partilerin kendi başlarına ulaştığı oyların yüzdelik hesaplamadaki yerlerinin KONDA’nın anketinde yer bulacağı düşünülüyor.

İşte KONDA Cumhurbaşkanlığı anketi sonuçları

Gazeteci İsmail Saymaz, kişisel Twitter hesabından KONDA anketine dair ilk bilgiler paylaştı. Yalnızca Cumhurbaşkanlığı Seçimine dair anket sonuçlarını yayınlayan Sayman, ilk iki sıradaki liderlerin oy oranlarını da açıkladı. Saymaz mesajında, "KONDA’nın mayıs araştırmasına göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 49.3, Erdoğan yüzde 43.7 oy alıyor." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.