14 Mayıs 2023 seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?
Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine kilitledi. Oylarını kullanan vatandaşlar, seçim sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını araştırmaya başladı.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi gerçekleştirildi. 08.00 ile 17.00 saatleri arasında 60 milyondan fazla seçmen sandık başına gitti. Sandıkların kapanıp oy sayma işleminin başlamasının ardından ise yurttaşlar, sandıklardan çıkacak sonucun ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Seçim yasakları saat kaçta bitekce? YSK yasağın süresini öne çekecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Yasak öne çekilebilir mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen kurallara göre, 14 Mayıs 2023 Pazar günü seçim yasakları saat 18.00’e kadar sürecek. Ancak bu saatte YSK ile paylaşılan sonuçlar kamu oyu ile hemen paylaşılmayacak. Tüm televizyon kanallarında 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarının saat 21.00 itibarıyla açıklanması bekleniyor. Önceki seçimlerde ise YSK’nın bu saati öne çektiği durumlar görülmüştü.

14 Mayıs 2023 Pazar akşamı seçim yasaklarının bitip oylama sonuçlarının açıklanacağı saati ise henüz net olarak bilinmiyor. Bakalım YSK’nın belirlediği ilk tarih olan saat 21.00 mi beklenecek yoksa bu süre öne mi çekilecek?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.