14 Mayıs 2023 seçimlerinde ittifakların oy oranları ne oldu?

14 Mayıs 2023 seçimlerinde ittifakların oy oranları ne oldu?
14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yarışan ittifakların aldığı oy oranları nasıl şekillendi? En yüksek oyu hangi ittifak aldı?

Cansev Temuçin - Türkiye, 14 Mayıs 2023 günü sandık başına giderek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için oy kullandı. Kullanılan oylar sonucunda TBMM’nin yeni döneminde görev yapacak 600 milletvekili de belirlendi. Seçim sonuçlarının açıklanması ile oylamaya ittifaklar çatısı altında katılan partilerin ve ittifakların oy oranları da merak edilmeye başlandı. Peki hangi ittifak ne kadar oy aldı? En çok vekili hangi ittifak çıkardı?

İşte ittifakların oy oranı!

Cumhur İttifakı: %49,34

Millet İttifakı: %35,2

Emek ve Özgürlük İttifakı: %10,42

ATA İttifakı: %2,4

Cumhur İttifakı: 323 MV.
Millet İttifakı: 211 MV.
Emek ve Özgürlük İttifakı: 66 MV.

Seçimlerde kaç ittifak yarıştı?

Türkiye’de 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde beş ayrı ittifak yarıştı. Millet İttifakı; Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi olmak üzere 6 partiden oluşuyor. Cumhur İttifakı ise: BBP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve MHP’den meydana geliyor. ATA İttifakı; Zafer Partisi ve Adalet Partisi’nden oluşurken, Emek ve Özgürlük İttifakı; Yeşil Sol Parti ve TİP’ten oluşuyor. Sosyalist Güç Birliği İttifakında ise: SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.