14 Mayıs genel seçimlerinde usulsüzlük girişimi! Kaftancıoğlu açıkladı

14 Mayıs genel seçimlerinde usulsüzlük girişimi! Kaftancıoğlu açıkladı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaptığı paylaşımla bir sandık kurulu başkanının seçmene verdiği pusulayla kendisi oy kullanmaya çalıştığını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin 5 yıl boyunca cumhurbaşkanını ve yeni meclisini belirleyecek 2023 genel seçimleri için oy kullanma işlemleri 08.00 itibarıyla başladı. Partiler de sandık güvenliğini sağlamak adına merkezlerde yerlerini aldı ve koordine bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Seçime dair ilk usulsüzlük girişimi İstanbul'dan geldi.


Kaftancıoğlu açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı son paylaşımla 39 ilçede sandıkların güvenliği için mücadele vereceklerini duyurmuştu. Bugün ise usulsüzlük girişimi yapıldığını ve bir sandık kurulu başkanının vatandaş yerine oy kullanmak üzere yakalandığını duyurdu.


Gözaltına alındı

Bir sandık kurulu başkanının, seçmene verdiği pusulayla kendisinin oy kullanmaya çalışması üzerine kurul başkanlığının iptal edildiğini açıklayan Kaftancıoğlu, "İlçe seçim kurulu ve emniyet güçlerimize teşekkür ederiz. Gözaltında… Şimdi o düşünsün" ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.