14 Mayıs’a 11 gün kala son anket sonucu açıklandı!

14 Mayıs’a 11 gün kala son anket sonucu açıklandı!
14 Mayıs 2023 günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala anket sonuçları açıklanmaya devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - ORC Araştırma şirketi, seçime 11 gün kala son anket sonuçlarını yayınladı. İşte 4 bine yakın katılımcı ile gerçekleştirilen anketin çarpıcı sonuçları…

Araştırma firmaları, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını yayınlayan firma ORC Araştırma oldu. Şirket, Twitter sayfası üzerinden “Seçime 11 gün kala” başlığı ile iki ayrı anket sonucu paylaştı. Anket, ORC Araştırma’nın 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında 41 ilde 3950 katılımcı ile yaptığı yüz yüze görüşmeler sonucunda hazırlandı.

ORC Araştırma’nın 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü yayınladığı anket sonuçlarına göre, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 33,2’si AK Parti yanıtını verdi. İkinci sıradaki CHP’nin oy oranı ise yüzde 28 oldu. Üçüncü sıradaki İyi Parti yüzde 15,5, Yeşil Sol Parti yüzde 9,6, MHP yüzde 5,7, TİP yüzde 2, Memleket Partisi ise yüzde 1,9 olarak sıralandı.

Aynı ankette katılımcılara Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tercihleri de soruldu. Buna göre, katılımcıların yüzde 48’i “Bu pazar seçim olsa hangi aday oy verirdiniz?” sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu’nu yüzde 44,6 ile Recep Tayyip Erdoğan izledi. Muharrem İnce yüzde 4,3 ile üçüncü, Sinan Oğan ise yüzde 3,1 ile dördüncü sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.