28 Mayıs seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Seçim yasağı kalktı mı?

28 Mayıs seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Seçim yasağı kalktı mı?
28 Mayıs günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunun tamamlanmasının ardından seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ali Birerdinç - 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda oy kullanma işlemi saat 17.00’de son bulacak. Sandıkların kapanmasının ardından vatandaşlar, seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki seçim yasakları kaça kadar sürüyor? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? YSK yasak saatini öne çekecek mi?

YSK’nın belirlediği seçim yasaklarına göre, saat 18.00’e kadar seçimlerle ilgili haber, yorum ve tahmin yapmak yasak. Öte yandan tüm yayın organlarında saat 21.00’e kadar seçimle ilgili haberleri yayınlamak da sadece YSK’nın belirlediği kurallar çerçevesinde serbest. Ancak 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ilk turu ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından YSK, 21.00 olan yasak saatini 18.00’e çekerek seçim sonuçlarının yayınlanmasına izin vermişti.

28 Mayıs 2023 Pazar günü ise sandıkların kapanmasını ardından YSK’nın yeniden saati erkene alıp almayacağı merak konusu oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.