Barış Atay neden Hatay’dan olmadı? Barış Atay nereden aday oldu?

Barış Atay neden Hatay’dan olmadı? Barış Atay nereden aday oldu?
TİP milletvekili adayları arasında yer alan Barış Atay’ın seçim bölgesinin değişmesi büyük ses getirdi. Peki ünlü isim seçimlere hangi ilden katılacak?

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Berrin Ozan Yeşiltepe - Türkiye İşçi Partisi (TİP) 14 Mayıs seçimlerine katılacak milletvekillerini açıkladı. Listede sürpriz isimler yer alırken, partinin öne çıkan isimlerinden Barış Atay’ın yeri de merak konusu oldu. Barış Atay’ın kendi seçim bölgesi Hatay’dan aday gösterilmemesi kafala[related-posts id="97910" color="bg-dark"][/related-posts]rı karıştırdı. Barış Atay’ın listedeki yeri de dikkat çekti. İşte Barış Atay’ın vekillik süreci ile ilgili yaşanan tüm gelişmeler…

TİP milletvekili kesin aday listelerinin YSK’ya sunulmasının ardından partinin seçim yarışında boy gösterecek adayların yerleri de netleşti. Ancak listelerde ilginç bir ayrıntı büyük merak konusu oldu.

Barış Atay hangi ilden aday oldu?

TİP’in önde gelen isimlerinden Barış Atay, Hatay’dan değil Antalya’dan aday oldu. Atay, Antalya 2. sıradan TİP milletvekili adayı olarak gösterdi. Barış Atay’ın kendi seçim bölgesinden aday olmaması büyük merak konusu oldu. Atay’ın seçim bölgesindeki değişikliğin nedenin ise TİP Genel Başkanı Erkan Baş açıkladı. İşte merak edilen durumun sebebi..

[related-posts id="97910" color="bg-primary"][/related-posts]

Tutuklu Avukat Can Atalay’ın TİP Hatay 1. sıra milletvekili adayı olması nedeniyle, Barış Atay’ın Antalya’dan aday gösterildiği ortaya çıktı. TİP milletvekili adayları tanıtım etkinliğinde konuşan Erkan Baş, Atalay’ın adaylığını sosyal medya hesabından yaptığı “Mücadele azmini ve kararlılığını Gezi’den, Soma’dan, Aladağ’dan, Hendek’den ve daha birçok direnişten tanıdığımız, her zaman haklının sesi ve savunucusu olmuş sevgili dostum Can Atalay milletvekilli adaylığı teklifimizi kabul ederek bizi çok mutlu etti. Bu karanlığı hep birlikte sonlandırıp Can ve Saray tarafından tutsak edilen tüm yoldaşlarımızla özgürlükte buluşup kucaklaşacağız. Ve hep birlikte hesap soracağız!” paylaşımla duyurmuştu.

can-atalay

TİP’in iddialı olduğu Hatay’dan aday gösterilen Can Atalay’ın Meclis’e girmesinin kesin gözüyle bakılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.