BTP, Erdoğan lehine seçimlerden çekildi

BTP, Erdoğan lehine seçimlerden çekildi
Büyük Türkiye Partisi, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakının ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemek üzere listelerini geri çekti.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı lehine yarıştan çekildiklerini açıkladı.

14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyaset kulislerinde hareketlilik sürüyor. YSK’ya listelerin teslim edilmesinden birkaç gün sonra bir parti daha yarıştan çekildiğini açıkladı. Büyük Türkiye Partisi, Cumhur İttifakı’nı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemek için seçimlere katılmayacağını duyurdu.

Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, açıklamasını Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'nda yaptı. Durmaz, YSK'ye verdikleri milletvekili aday listesini de geri çektiklerini ifade etti.

“Parti olarak karar verdik”

2023 seçimlerini Türkiye için son derece önemli gördüklerini belirten Durmaz, "Büyük Türkiye Partisi olarak, 28. Dönem Milletvekili adaylarımızı, Cumhur İttifakı'nı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek üzere geri çekiyoruz" diye konuştu. "Var gücümüzle Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğiz, Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğiz" ifadesini kullanan Durmaz, bunun, parti olarak verdikleri bir karar olduğunu dile getirdi.

“Çalışmalarımızı Erdoğan lehine yürüteceğiz”

Seçim kampanyası boyunca Erdoğan lehine çalışmalar yürüteceklerini açıklayan Durmaz, seçimlerin "beka sorunu" haline geldiğini savundu. Durmaz, "2023 seçimlerinin önemli olduğunu biliyoruz. Açıklanan listelerde, gelişen olaylarda tabii ki bizi rahatsız edenler var. Ülkemizi rahatsız eden görüntüler var" sözleri ile açıklamalarını tamamladı.

Bir parti daha çekilmişti

Büyük Türkiye Partisi’nden önce de Hüseyin Baş’ın genel başkanlığını yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi, Millet İttifakı lehine seçim yarışından çekildiklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.