Cemal Enginyurt Meclis’e girdi mi?

Cemal Enginyurt Meclis’e girdi mi?
Demokrat Parti’de siyaset hayatına devam eden ancak 14 Mayıs’ta CHP listelerinden aday gösterilen Cemal Enginyurt vekillik koltuğunu elde etti mi?

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin tamamlanmasının ardından Meclis’te sandalye kazanan isimler de araştırlmaya başlandı. TBMM’de yer alıp almayacağı merak konusu olan isimlerden biri de Cemal Enginyurt oldu. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, CHP’den İstanbul 1. bölge 9. sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Peki Enginyurt Meclis’e girmeyi başardı mı?

İstanbul’da ve tüm Türkiye’de açıklanan kesin olmayan 28. Dönem Milletvekili Seçimi sonuçlarına göre CHP listelerinden seçime giren Demokrat Parti’li Cemal Enginyurt, TBMM’ye girmeye hak kazandı. Sonucun belli olmasının ardından bir açıklama yapan Enginyurt, “Esas olan milletvekili olmak değil” dedi.

Enginyurt açıklamasında, “Milletvekili olmak değil esas olan, esas olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasıdır. Nefsine yenik düşenlere yazıklar olsun. Bay Kemal geliyor demeye devam. Sana söz yine baharlar gelecek." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.