Cep telefonu ile oy kullanılır mı? Fotoğraf çekmenin cezası var mı?

Cep telefonu ile oy kullanılır mı? Fotoğraf çekmenin cezası var mı?
Türkiye'nin sandık başına gideceği 14 Mayıs genel seçimlerinde telefonla oy kullanıp kullanamayacağı merak konusu haline geldi. Peki, cep telefonu ile oy kullanır mı? Cep telefonunun cezası var mı? İşte detaylar...

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

60 milyondan fazla vatandaşın sandık başına gideceği 14 Mayıs 2023 genel seçimleri için kısa süre kala birçok kişi araştırmalarına devam ediyor. Özellikle cep telefonları konusunda çok sayıda sorgulama gerçekleştiriliyor. Son yıllarda oylarını yayınlayanlar, hangi partiye destek verdiklerini sandık başında gösterenler, oy pusulasına not yazanlar gibi birçok konu gündeme oturmuştu. Peki, cep telefonu ile oy kullanır mı? Fotoğraf çekmenin cezası var mı? Detaylar haberimizde.


Cep telefonu ile oy kullanılır mı?

Oy vermek için sandık başına giden vatandaşların kesinlikle yanında taşımaması ya da görevlilere teslim etmesi gerekmektedir.

Oy fotoğrafı çekmenin cezası var mı?

Cep telefonu, fotoğraf veya Film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kabine girilmesi yasaktır. Cezası vardır.

Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Seçmenler, üzerinde kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerin biriyle oy kullanabilecek.eçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak, seçmenler hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nın internet sitesinden de öğrenebilecek.

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.