CHP Rize'de 43 yıl sonra milletvekili çıkardı!

CHP Rize'de 43 yıl sonra milletvekili çıkardı!
28' inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP uzun zaman sonrasında Rize'de milletvekili çıkardı.

28' inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP Rize'de 43 yıl sonra milletvekili çıkarttı. CHP, 42 bin 696 oy ile 1 vekil, 110 bin 205 oy ile AK Parti 2 vekil çıkarttı.

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olarak da bilinen Rize'de, 265 bin 106 seçmenden 243 bin 814' ü oy kullandı. Rize'de resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'den seçilen isimler daha önce de milletvekilliği yapmış olan Muhammed Avcı ve Yeşilay Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Harun Mertoğlu oldu. CHP'den ise yüksek inşaat mühendisi Tahsin Ocaklı Rize'yi TBMM'de temsil edecek olan isim oldu.

Daha öncelerde de AK Parti, 2018 Genel Seçimleri’nde Rize’de üç milletvekili çıkarmıştı. Hayati Yazıcı, Muhammed Avcı ve Osman Aşkın Bak AKP listelerinden milletvekili seçilmişti.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUHAMMED AVCI

muhammed-avci-2.jpg​​​​​​

Muhammed Avcı, 15 Ocak 1980 tarihinde Rize’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 24 Haziran 2018 tarihinde Rize Milletvekili seçildi. Muhammed Avcı, evlidir ve iki çocuk babasıdır.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HARUN MERTOĞLU

harun-mertoglu.jpg

1971 yılında Rize’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1995 yılında başladığı serbest avukatlık mesleğini 2017 yılına kadar sürdürdü. 2004-2008 yıllarında Rize Baro Başkanlığı yaptı. Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu görevini halen devam etmektedir. Birçok vakıf ve derneğe üyeliği bulunmaktadır. Yeşilay Kurucu Şube Başkanlığı yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

CHP MİLLETVEKİLİ TAHSİN OCAKLI

tahsin-ocakli.jpg

Tahsin Ocaklı, Rize’nin Ardeşen İlçesinde dünyaya geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde eğitim gördü. Uzun yıllar İstanbul’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Tahsin Ocaklı, 2004 ve 2014 yıllarında Ardeşen Belediye Başkan adayı olarak karşımıza çıktı. Tahsin Ocaklı, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayı da oldu. Tahsin Ocaklı evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.