Deprem bölgesi illerinde hangi parti, ne kadar oy aldı?

Deprem bölgesi illerinde hangi parti, ne kadar oy aldı?
Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerde oy oranları nasıl oldu? İşte cevabı…

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - Türkiye’nin sandık başına gittiği 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremden etkilenen illerde sandıklardan ne sonuç çıktı? 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin sonuçlarının en çok merak ediliği yerlerden biri de deprem bölgesi oluyor. Toplam 11 ili kapsayan ve Afet Bölgesi ilan edilen kentlerde oy dağılımının nasıl şekillendiği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde ilk sırada hangi parti yer aldı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihleri ne yönde oldu?

Türkiye, 6 Şubat günü “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan bir deprem yaşamıştı. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremden toplam 11 il etkilenmişti. Başta her iki depremin de merkez üssü olan Kahramanmaraş olmak üzere on il daha Afet Bölgesi ilan edilmişti. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ’da seçmenler sandık başına gitti.

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin tamamlanmasının ardından depremin yaralarını sarmaya çalışan bölgede, seçmenlerin tercihleri de merak konusu oldu. Henüz Türkiye’de oy sayım işlemleri devam ettiği için deprem bölgesinde yer alan illerde meydana gelen oy dağılımı da belli olmadı.

Türkiye’de tüm sandıklar açılıp kesin oy sonuçları açıklandığında, deprem bölgesinde bulunan 11 ilin ayrı ayrı hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili genel seçimi oy dağılımını haberimizde bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.