Erdoğan %51 alamazsa ne olacak? İkinci tur seçim nasıl olacak?

Erdoğan %51 alamazsa ne olacak? İkinci tur seçim nasıl olacak?
14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde sonuç belirsizliğini korurken vatandaşlar ikinci tur oylama ile ilgili araştırmalarına başladı.

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, adaylardan biri %51'lik oy oranını yakalayamazsa seçimler ikinci tura kalacak. Peki seçim sonuçlarında çoğunluk bulunamazsa süreç nasıl işleyecek? Cumhurbaşkanlığı Seçimini ikinci turu ne zaman düzenlenecek?

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı olmak için üç aday yarıştı. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan, en az %51'lik oy oranına erişmek için mücadele etti. İlk sonuçların açıklanması ile Cumhurbaşkanı adaylarının seçilmek için elde etmesi gereken %51'lik orana erişemediği görülüyor. Peki şimdi ne olacak? Kesin seçim sonuçları açıklandığında Cumhurbaşkanı adaylarından biri %51'lik orana ulaşamazsa iki hafta sonra Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turu düzenlenecek. Seçmenler yeniden sandık başına giderek oylarını kullanıp, yeni Cumhurbaşkanını belirleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.