Kılıçdaroğlu’nun oy kullandığı sandıkta en çok oy kime çıktı?

Kılıçdaroğlu’nun oy kullandığı sandıkta en çok oy kime çıktı?
14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte liderlerin oy kullandığı sandıklardaki durum da merak konusu oluyor.

Fatma Müge Yücetürk - 28. Dönem Milletvekili Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sandık başına giden Türk seçmenler, 14 Mayıs 2023 Pazar günü oylarını kullandı. 65 milyondan fazla seçmenin kayıtlı bulunduğu seçimlerde sandıklarda açılmaya başlandı. Sandıkların açılmaya başlanması ile birlikte gözler siyasi parti liderlerinin oy verdiği sandıklara çevrildi. Peki CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy kullandığı sandıktan kim çıktı? Kılıçdaroğlu’nun sandığında hangi parti önde? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Bilindiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen seçimlerde oyunu Ankara’nın Çankaya ilçesinde kullanmıştı. Arjantin İlkokulu’ndan sandık başına giden Kılıçdaroğlu hem kendisinin de aday olduğu Cumhurbaşkanlığı Seçimi için hem de 28. Dönem Milletvekili Seçimi için oy tercihini yapmıştı. Seçimlerin tüm yurtta tamamlanmasının ardından sandıklar açılmaya başlandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sandığındaki sonuç

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullandığı sandıkta 229, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 90 oy aldı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Seçimi için Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu'na, 4221 numaralı sandıktan 229 oy, Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 90 oy, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a 6 oy çıktı. 331 seçmenin oy kullandığı sandıktan 5 oy boş çıkarken, 1 oy geçersiz sayıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.