Mansur Yavaş: AK Parti, Öcalan'ı 3 defa çıkarmaya çalıştı

Mansur Yavaş: AK Parti, Öcalan'ı 3 defa çıkarmaya çalıştı
Mansur Yavaş, Katıldığı bir televizyon programında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Yavaş, Ak Parti’nin Öcalan’ı çıkarmak için üç kere teşebbüste bulunduğunu söyledi.

Cansev Temuçin - 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turu öncesinde siyasette heyecan dinmiyor. Cumhur İttifakı destekçileri tarafından terör örgütleri ile yakın olmakla suçlanan Millet İttifakı cephesinden iddialara sert bir yanıt geldi. Mansur Yavaş, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın AK Parti tarafından üç kez serbest bırakılmak istendiğini iddia etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş, Fox TV ekranlarında yayınlanan bir programa katılarak çarpıcı açıklamalar yaptı. AK Parti’nin Öcalan’ı hapisten çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu iddia eden Yavaş, tarih de verdi.

Belgelerle açıklama yapan Mansur Yavaş, AK Parti iktidarının 2003, 2006 ve 2013 yıllarında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu belirtti. AK Parti’nin seçim çalışmaları süresince muhalefeti terörle bağlantılı göstermesine tepki gösteren Yavaş, AK Parti’nin Öcalan’ı çıkarma girişimlerini tarihleriyle anlattı.

Yavaş konuya dair açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “AK Parti 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu. Birisi 2003’te topluma kazandırma kanunu tasarısı ile denediler. Amerikalıların istediği Irak’ı girince. Daha sonra 2006’da Bakanlar Kurulu ile denediler. Bunun bir maddesinde ‘suç işlemek için örgüt kurmak suçundan terör örgütünün yöneticisi hakkında da uygulanabileceği hükmedilmiştir. Ancak bu hükme göre, terör örgütü kurucusu etkin pişmanlık hükmünden bir kez kullanabilecektir.” Evet, altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Bunun üzerine CHP Milletvekili Orhan Eraslan itiraz ediyor. Sonra geri çektiler. Tekrar 2013’te bir defa daha geliyor. Bunda da CHP vekilleri şiddetli şekilde itiraz edince, geri çekiliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.