Mehmet Aslantuğ nereden aday oldu?

Mehmet Aslantuğ nereden aday oldu?
TİP listelerinden seçime giren Mehmet Aslantuğ’un seçim bölgesi ve kaçıncı sıradan milletvekili adayı olduğu belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Fatma Müge Yücetürk - Türkiye İşçi Partisi (TİP) seçim listesi kesinleşirken, listede yer alan ünlü isimlerin yerleri de merak konusu oluyor. Ünlü aktör Mehmet Aslantuğ da pek çok tanınmış isim gibi TİP’i tercih etmişti. Peki Mehmet Aslantuğ milletvekili adayı oldu mu? Hangi ilden kaçıncı sıradan aday gösterildi? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Ünlüler TİP’i tercih etti!

TİP’in YSK’ya 14 Mayıs seçimleri kesin milletvekili aday listesini teslim etmesinin ardından, aday olan isimlerin yerleri ortaya çıktı. TİP’e üye olan Mehmet Aslantuğ’un da listede yer alıp almayacağı sorgulanıyordu. Açıklanan TİP milletvekili aday listesinde Mehmet Aslantuğ da yer aldı. 

İşte Aslantuğ’un seçim bölgesi

YSK’ya sunulan aday listelerinde yer alan verilere göre, Mehmet Aslantuğ, TİP Muğla 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Aslantuğ, 14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Meclis’e girmek için yarışacak.

Arzum Onan’dan destek

Ünlü aktörün kendisi gibi oyuncu olan eşi Arzum Onan da yayınladığı mesajla Mehmet Aslantuğ’a desteğini açıklamıştı. Onan, "Bugüne kadar yaptıkların, söylediklerin yapacaklarının söyleyeceklerinin teminatıdır. Her zaman yanındayız, yanında olacağız. Seninle her zaman gurur duyduk, duyacağız" ifadelerine yer verdiği sosyal medya paylaşımı ile duygularını dile getirmişti.

Baş, Aslantuğ’u Ahmet Kaya ile tanıtmıştı!

Erkan Baş, Mehmet Aslantuğ'un adaylığı ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Onu sadece unutulmayan rolleriyle değil, planlı bir provokasyona maruz bırakılan Ahmet Kaya'yı cesurca savunmasıyla da hep şükranla hatırlıyoruz. Milletvekilliği adaylık teklifimizi kabul ederek bize güç veren sevgili Mehmet Aslantuğ'a yürekten teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.