Millet İttifakı toplanıyor! Yol haritası masaya yatırılacak

Millet İttifakı toplanıyor! Yol haritası masaya yatırılacak
Millet İttifakı’nı oluşturan parti liderleri bugün CHP Genel Merkezi’nde bir araya geliyor. Masada 2. tur var!

Fatma Müge Yücetürk - 14 Mayıs 2023 seçimlerinin tamamlanmasının ardından seçim sonuçları ile ilgili tartışmalar sürüyor. Partiler YSK’ya itirazlarını bildirmeye devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turu için de takvim işlemeye başladı. 14 Mayıs’ın kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Meclis’te sandalye çoğunluğunu elde edemeyen Millet İttifakı ortakları ise bugün bir araya gelmeye hazırlanıyor. Peki önemli görüşmeye kimler katılacak, toplantıda neler konuşulacak?

Millet İttifakı’nın oluşturan; CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderleri bugün saat 15.00’te CHP Genel Merkezi’nde toplantı yapacak. 6’lı masayı oluşturan siyasi partilerin genel başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilecek görüşmede, hem 14 Mayıs seçimleri hem de 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turu masaya yatırılacak.

14 Mayıs'tan sonra ilk kez!

Bu toplantı, 14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen ve sabaha karşı birlikte kamera karşısına geçen liderlerin, seçimlerden sonra yaptığı ilk görüşme olma özelliği de taşıyor.

Sinan Oğan'la görüşme olacak mı?

Toplantıda hangi konuların gündeme geleceği açıklanmazken, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’la bir görüşme yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.