Oy kullanırken selfie çekmenin cezası ne 2023

Oy kullanırken selfie çekmenin cezası ne 2023
14 Mayıs 2023 Türkiye genel seçimlerinde milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Seçim günü neler yapılıp yapılamayacağı inceleniyor. Uzmanlar, sandık başına gelenleri telefon ve fotoğrafla uyardı. Ancak oy pusulasının fotoğrafını paylaşmak yasak mı ?

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Berrin Yeşiltepe - Uzmanlar, cep telefonlarını sandık başına koyup sosyal medya hesaplarından sandık fotoğraflarını paylaşan kişileri uyardı. Peki oy pusulasının fotoğrafını paylaşmanın cezası nedir?

Oy pusulasının fotoğrafını paylaşmak yasak mı?

Uzmanların yaptığı açıklamada, yasaya göre, söz konusu kişiler hem hapis cezası hem de idari para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Yasa gereği salona cep telefonu veya herhangi bir video kayıt cihazı ile girilmesi yasaktır. Avukatlar, kullanılmış video oyunu pusulasını sosyal medya hesaplarında paylaşan kişilerin yasalara göre suç işledikleri konusunda uyarıda bulundu. Yasaya göre sesini sosyal ağlarda paylaşan kişiye 250 TL para cezası veriliyor. Kanunun 130. maddesine göre bu kişiler 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.