Oy pusulasına kaç tane mühür basılacak ?

Oy pusulasına kaç tane mühür basılacak ?
14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. milletvekili seçiminde seçmenler aşamalı bir şekilde oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Müge Yücetürk - 14 Mayıs'ta seçmenler, sadece kayıtlı oldukları sandıklarda, adrese gönderilen seçmen bilgi kağıdında yazan yer ve sandıkta oy verecek.

Seçmenler, birleşik oylamada tercih ettikleri cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti ve ittifak, bağımsız aday için ayrılan yeri aşmadan "Tercih" veya "EVET" damgasına basarak oy kullanırlar. Oyların geçerli sayılabilmesi için hiçbir oy pusulasının üzerine “Tercih” veya “EVET” mührü dışında herhangi bir işaret veya işaretleme yapılamaz. Zarfın içine pusuladan başka bir şey konulamaz. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni bilet isteyen seçmene yeni bilet verilmez.

Oy Pusulalarına Kaç Tane Mühür Basılacak ?

Hepimizin bildiği üzere 14 Mayıs'ta iki ayrı seçim yapılacak. Bu seçimde hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde oy kullanacağız ve sandığa girdiğimizde elimizde iki oy olacak.

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için iki ayrı pusulaya birer kez mühür basılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.