Seçim yasakları ne zaman bitecek ?

Seçim yasakları ne zaman bitecek ?
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 28. milletvekili seçimleri ile bağlantılı olarak propaganda özgürlüğü ve bazı oy kullanma yasakları başladı. 14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken, seçim yasaklarının ne zaman biteceği merak konusu oldu.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Müge Yücetürk - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim döneminde yürürlükte olan yasakları açıkladı. 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala seçim yasakları gündeme geldi. Propaganda özgürlüğü ve bazı seçim yasaklarıyla ilgili soruların cevaplarını sizler için topladık. Peki, seçim yasakları ne zaman bitecek ? İşte 14 Mayıs seçim yasakları ne zaman biteceği hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer almakta.

Seçim Yasakları Saat Kaçta Başlayacak ?

Türkiye'de yarın 28. dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yapılacak. Oylama ülke genelinde saat 08:00'de başlar ve saat 17:00'de sona erer. Seçim günü yasakları sabah saatlerinde başlıyor. Buna dayanarak; Oy kullanma yasağı sabah 06.00'dan itibaren geçerli olacak.

Seçim Yasakları Saat Kaçta Bitecek ?

Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 28 Mayıs'ta da uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.