Seçimler 2. tura kalırsa ne zaman yapılacak?

Seçimler 2. tura kalırsa ne zaman yapılacak?
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde kesin olmayan sonuçların açıklanmasıyla birlikte ikinci tur hesapları yapılmaya başlandı. Peki 2. tur ne zaman?

Fatma Müge Yücetürk - Türkiye dün sandık başına giderek hem Cumhurbaşkanlığı hem de 28. Dönem Milletvekili Seçimi için oylarını kullandı. 60 milyona yakın seçmenin oy kullanıdığı ve yüksek bir katılıma sahne olan seçimlerde özellik Cumhurbaşkanlığı yarışı büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranları birbirine oldukça yakın seyretti. Üçüncü aday Sinan Oğan’ın da beklenenden yüksek oy alması ve hiçbir adayın %51’i yakalayamaması, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci tura kalma ihtimalini artırdı. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ne zaman düzenlenecek? İkinci tura hangi adaylar katılacak?

%51 oranını yakalayan bir aday olmadığı için en yüksek oyu alan ilk iki aday ikinci turda yeniden yarışacak. Türkiye yeniden sandık başına giderek bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Seçimi için oy kullanacak.

Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turu, 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.