Sinan Oğan kararını açıklıyor! Neden 19 Mayıs’ı seçti?

Sinan Oğan kararını açıklıyor! Neden 19 Mayıs’ı seçti?
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda destekleme kararı aldığı ismi 19 Mayıs Cuma günü açıklaması bekleniyor.

Fatma Müge Yücetürk - 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçiminde, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile yarışan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tur için kararını veriyor. Oğan’ın vereceği karar merakla beklenirken, Ata İttifakı adayının kararını hangi gerekçelerle açıklayacağı da araştırılıyor. İşte 19 Mayıs’a bir gün kala Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turu için kararını açıklamaya hazırlanan Sinan Oğan cephesinde yaşananlar…

Siyaset arenasında Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu heyecanı yaşanıyor. 14 Mayıs 2023 seçimlerine dair itiraz süreçleri devam ederken, tüm gözler Sinan Oğan’a çevrildi. Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçiminde en çok oyu alan ilk iki aday arasına giremeyen Sinan Oğan, ikinci turda yarışma hakkı elde edememişti. Ancak aldığı oy oranı ile dikkat çeken Oğan’ın ikinci turda destekleyeceği isim büyük önem kazanmıştı.

Oğan, seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklamada kararını birkaç gün içerisinde açıklayacağını belirtmiş ve ekibi ile görüşmelerini sürdürdüğünü ifade etmişti. Siyaset kulislerinden gelen son bilgilere göre Sinan Oğan’ın son kararını 19 Mayıs 2023 Cuma günü açıklayacağı öğrenildi. Peki Sinan Oğan neden kararının açıklamak için 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlandığı günü seçti? Oğan kararını açıklarken hangi mesajları verecek? İşte şimdi tüm bu soruların yanıtları merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.