Son ankette herkes ters köşe oldu! İşte Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve İnce’nin oy oranları…

Son ankette herkes ters köşe oldu! İşte Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve İnce’nin oy oranları…
Seçimlere sayılı günler kala hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri yarışında ipi kimin göğüsleyeceği merak konusu oluyor.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Fatma Müge Yücetürk - 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi için son günlere girildi. Anket şirketleri de bu süreçte katılımcılarla yaptığı kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının paylaşmaya devam ediyor. Farklı araştırma firmalarının düzenlediği anketlerde hem TBMM sıralarını dolduracak milletvekilleri için hem de yeni Cumhurbaşkanını belirlemek için katılımcılara çeşitli sorular soruluyor. Anketlerin sonuçları değerlendirildiğinde ise çarpıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Peki 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde anketlerde hangi parti önde? Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalacak mı? En çok oyu hangi parti alıyor? İşte vatandaşlar tarafından da yanıtı sıklıkla merak edilen en son anket sonuçlarındaki oy oranları…

Cumhurbaşkanlığında fark açılıyor!

Seçimler öncesinde düzenlediği anketin sonuçlarının açıklayan firmalardan biri ORC Araştırma oldu. 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü sosyal medya hesaplarından iki farklı anket sonucu paylaşan firma katılımcılarının seçimlerini açıkladı. Buna göre, ORC Araştırma’nın son seçim anketinde Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk sırada Kemal Kılıçdaroğlu yer alıyor. Yüzde 48’lik bir oy oranı ile anketin ilk sırasında bulunan Kılıçdaroğlu’nu yüzde 44,6 ile Recep Tayyip Erdoğan izliyor. Üçüncü sıradaki Muharrem İnce’nin oy oranı yüzde 4,3, Sinan Oğan’ın ise yüzde 3,1 olarak sıralanıyor.

En yüksek oyu alan parti hangisi?

Yine ORC Araştırma’nın aynı ankette katılımcılarına yönelttiği milletvekili seçimleri için oy tercihlerinde ise en yüksek oy oranına yüzde 33,2 ile AK Parti ulaşıyor. İkinci sırada yüzde 28 ile CHP, üçüncü sırada ise yüzde 15,5 ile İyi Parti yer alıyor. Yüzde 10’un altında kalan partilerden Yeşil Sol Parti yüzde 9,6 ile dördüncü, MHP yüzde 5,7 ile beşinci, TİP ise yüzde 2’lik oy oranı ile altıncı sırada bulunuyor. Muharrem İnce’in partisi Memleket Partisi’nin oy oranı ise ORC’nin son seçim anketinde 1,9 olarak açıklanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.