Son Dakika.. BTP seçimlerden çekiliyor! Hüseyin Baş'tan Millet İttifakı'na destek!

Son Dakika.. BTP seçimlerden çekiliyor! Hüseyin Baş'tan Millet İttifakı'na destek!
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, seçimlere katılmayacaklarını açıkladı. Baş, 14 Mayıs'ta Millet İttifakı'na destek vereceklerini söyledi..

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Fatma Müge Yücetürk - BTP seçimlere girmiyor! BTP lideri Hüseyin Baş, YSK'ya  teslim ettikleri listeleri geri çekeceklerini açıkladı.

Ece Üner'in TV100 kanalındaki programına konuk olan Hüseyin Baş, parti yönetiminin kararını canlı yayında açıkladı. Baş, açıklamasında çekilme gerekçesi olarak şu ifadeleri kullandı; 

"BTP, Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek"

"Girdiğim seçimde, belli bir oy alacağım; aldığım her bir oy Türkiye'nin parlamenter sisteme dönüşünün önündeki bir engel olarak benim karşıma çıkabilir. Ve bu bir vebal olarak benim önümdeki 10 yılda siyaset yaptığım süreç boyunca canımı sıkan bir unsur olarak ajandamda yazabilir. Dolayısıyla biz Bağımsız Türkiye Partisi olarak biz bu seçime katılmama kararı aldık. Dün listelerimizi YSK’ya teslim ettik, listelerin yarısı erkek yarısı kadın. Bundan sonra BTP’nin gireceği bütün seçimlerde böyle olacak. Sizin aracılığınızla BTP, önümüzdeki seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna, meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalaması şansı bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz. 

"Fedakarlık gerekiyordu, yaptık!"

Televizyon yayınında yaptığı açıklamaların ardından Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulundu. "Gençleri iyi tanıyın, kafalarına bir şey koyduklarında yaparlar, Biz yine de iktidarın seçimi kazanamaması için elimizden geleni yapacağız" yazılı bir paylaşımına yorum yapan Baş, "Fedekarlık gerekiyordu, yaptık.." ifadelerini kullandı.

İyi Parti'nin vekillik teklifini reddetmişti

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın İyi Parti'nin Trabzon milletvekili adaylığı teklifini reddettiği de biliniyor.

[related-posts id="97667" color="bg-dark"][/related-posts]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.