Son Dakika.. Listelere isyan eden AK Parti Ordu İl Başkanı görevden alındı!

Son Dakika.. Listelere isyan eden AK Parti Ordu İl Başkanı görevden alındı!
AK Parti Ordu’da deprem! İl Başkanı, yaptığı paylaşımlar sonrasında görevinden alındı. 

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla AK Parti milletvekili aday listelerinden memnun olmadığını açıkça dile getiren AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı. Tomakin’ın yerine göreve gelen isim de belli oldu.

AK Parti’nin 14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için YSK’ya kesin milletvekili aday listelerini teslim etmesinin ardından Ordu İl Yönetimi’nden farklı sesler yükselmişti. İl Başkanı Halit Tomakin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ise fitili ateşlemişti. Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından bugün görevden alma haberi geldi.

AK Parti Ordu’da görevinden alınan Halit Tomakin’in yerine Selman Altaş getirildi. Tomakin’in karara vereceği tepki merakla bekleniyor.

Ne olmuştu?

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Ordu halkının listelere itiraz ettiğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanına seslerini ulaştıramadıklarını söyleyen Tomakin, 14 Mayıs akşamı mevcut liste ile girilecek seçimle ilgili sorumluluk üstlenmek istemediğini de ifade etmişti. İl başkanı, sözlerini istifanın eşiğinde olduğunu açıklayarak tamamlamıştı.

"İstifanın eşiğindeyiz"

Halit Tomakin tartışmalara konu olan sosyal medya paylaşımlarında şu ifadelere yer vermişti; "Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor. Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.