Son seçim anketi açıklandı! Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitiyor mu?

Son seçim anketi açıklandı! Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitiyor mu?
14 Mayıs’a sayılı günler kala düzenlenen bir anketin daha sonuçları paylaşıldı. İşte ilk sıradaki siyasi parti ve Cumhurbaşkanı adayı…

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım sürerken, farklı anket sonuçları açıklanmaya da devam ediyor.

ORC Araştırma şirketi, Nisan 2023 anket sonuçlarını açıkladı. 19-22 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılan anket çalışmasının sonuçları, ORC’nin sosyal medya hesabı üzerinden yayınlandı. 29 ilde 3920 katılımcı ile yüzyüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirilen anket çalışmasında aday tercihleri sorgulandı.

Cumhurbaşkanı adaylarından kim önde?

ORC’nin katılımcılara yönelttiği sorulardan biri, "Bu Pazar seçim olsa hangi adaya oy verirdiniz?" oldu. Buna göre, ankete katılan adayların; yüzde %49,3’ü Kemal Kılıçdaroğlu yanıtını verirken, Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı %42,4 oldu. Muharrem İnce %6,1 oy oranına ulaşırken, Sinan Oğan’ın oy oranı ise %2,2 oldu.

Milletvekili seçimlerinde ilk parti hangisi?

ORC tarafından düzenlenen ankette, katılımcıların 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri siyasi parti oy tercihleri de sorgulandı. "Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusuna; %32,8’lik bir oranla AK Parti yanıtı verildi. AK Parti’nin hemen ardından %28,6’lık oy oranı ile CHP ikinci sırada yer aldı. İyi Parti’nin oy oranı ise %15,1 olarak açıklandı. Yeşil Sol Parti %9,3, MHP %6,3, Memleket Partisi %2,7 ve Türkiye İşçi Partisi ise %1,4’lük oy oranlarına sahip oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.