TİP kaç milletvekili çıkardı? Hangi isimler Meclis’e giremedi?

TİP kaç milletvekili çıkardı? Hangi isimler Meclis’e giremedi?
14 Mayıs seçimleri öncesinde alacağı oy oranı en çok merak edilen partilerden biri de Türkiye İşçi Partisi’ydi. Peki TİP ne kadar oy aldı, kaç vekil çıkardı?

Ali Birerdinç - Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gitti. Seçim sonuçlarının merakla bekleyen vatandaşlar, sandıkların açılması ile Türkiye İşçi Partisi’nin oy oranını ve milletvekili sayısını da araştırmaya başladı. Peki TİP, Meclis’te kaç koltuk elde etti? Hangi adaylar TBMM’ye girmeye hak kazandı?

14 Mayıs 2023 günü düzenlenen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi oylaması sonucunda sandıkların çoğu açılırken, Türkiye İşçi Partisi (TİP), 3 vekil çıkarmaya hak kazandı. TİP Genel Başkanı ve İstanbul 3. bölge 1. sıra adayı Erkan Baş, İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı Sera Kadıgil ve Hatay 1. sıra milletvekili adayı tutuklu avukat Can Atalay, Türkiye İşçi Partisi’ni Meclis’te temsil edecek isimler oldu.

Kesin olmayan oy sonuçlarına göre, Antalya 2. sıra adayı Barış Atay, Muğla 1. sıra adayı Mehmet Aslantuğ ve İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Ahmet Şık Meclis’e girmeyi başaramadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.