TİP Partisi Ankara 1. Bölge'den Aday Çıkardı

TİP Partisi Ankara 1. Bölge'den Aday Çıkardı
Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan TİP, Ankara 1. Bölge'de aday çıkarmayacaklarını ve Yeşil Sol Parti'ye oy vereceklerini açıklamıştı ama son dakika kararlarını değiştirerek Ankara 1. Bölge'den aday çıkaracaklar.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Hüsamettin Ozan Aslan-  TİP, Ankara 1. Bölge'de aday çıkarmayacaklarını ve Yeşil Sol Parti'ye oy vereceklerini açıklamıştı. Parti son dakika karar değiştirerek Ankara'dan aday çıkaracaklarını duyurdu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı , bu kararla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Doğan Ergün "prosedürel bir durum"

Twitter hesabından paylaşım yapan Doğan Ergün, "Seçime bölgesel katılımla ilgili YSK’nin çelişkili bilgileri nedeniyle, ittifakın bilgisi dahilinde Ankara 1. bölge için liste verilmişti. Prosedürel bu duruma ilişkin, listeler son halini almadan önce ittifak hukuku içinde gereken yapılacak. Endişeye de tartışmaya da mahal yok…" ifadelerini kullandı.

"Aday çıkması yönünde talep oldu"

TİP'in aday göstermesi için Ankara 1. Bölge'de aday çıkarması yönünde talepler oldu. 12 Nisan'da katıldığı bir yayında TİP Genel Başkanı Erkan Baş, şunları söylemişti: 

"Çok net, biz orada vekil çıkaracak güce sahiptik. Aday listeleri ortaya çıktıktan sonra bu tartışmasız şekilde kesinleşti. Bizim en çok eleştiri aldığımız konu şudur: Niye Ankara 1. Bölge aday çıkarmadınız. Ama Ankara 1. Bölge'de HDP'nin bir milletvekili var. Zaten 4 seçimdir oradan vekil çıkartıyor. Orada bizim girdiğimiz bir tabloda HDP'nin çıkartamama ihtimali vardı. Ne yaptık? Ankara 1. Bölge'de girmiyoruz dedik. Şimdi şunu yapacağız: Ankara 1. Bölge'de Yeşil Sol Parti'nin mümkün olan en fazla oyu alabilmesi için bütün TİP üyeleri, gönüllüleri, bize oy vermek isteyen yurttaşlara da çağrımız budur. Emek ve Özgürlük İttifakı'nı büyütmek için, TİP'in seçime girmediği Ankara 1. Bölge'de Yeşil ve Sol Parti'ye oy verin diyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.