YSK’dan kritik “sonuç tutanağı” açıklaması

YSK’dan kritik “sonuç tutanağı” açıklaması
Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs tarihinde oy kullanılacak sandıklardaki sonuç tutanakları ile ilgili bir karar açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), sandık sonuç tutanakları ile ilgili bir talebe cevap vererek kararını bildirdi.

YSK’nın internet sitesinde yer alan 13.05.2023 tarihli ve 2023/975 sayılı karar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin 13.05.2023 tarihli dilekçesine istinaden açıklandı. Buna göre, sandık sonuç tutanaklarının bir suretlerinin müşahitlere verilmesine karar verildi.

İşte o karar!

İşte YSK’nın o kararının tam metni: “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimini esas olmak üzere sandık sonuç tutanaklarının birer suretinin partide görevli müşahitlere verilmesinin istenilmesi üzerine; ilgi (b)’de kayıtlı Kurulumuzun kararı ile Yüksek Seçim Kurulunun 15.03.2023 tarihli ve 2023/129 sayılı kararı ile kabul edilen 135 sayılı Genelge'nin 43'üncü maddesi uyarınca, sandık sonuç tutanağının bir suretinin, seçime katılma yeterliliğine sahip olan ve talep eden Cumhurbaşkanı adaylarının, siyasi parti ve bağımsız adayların müşahitlerine verilebileceğine karar verilmiştir. Söz konusu gerekçeli karar bilahare gönderilecektir. Bilgileri ve gereğini rica ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.