Müge Cesur Özmen

Müge Cesur Özmen

Silivri ve pankartlar

İki gündür sosyal medya hesaplarınızda nereye baksanız aynı fotoğraf… Boğluca Deresi’nin kenarına Silivri Belediyesi tarafından konulan “Gezilecek yollar, yaşanacak bir kent yapıyoruz” yazılı pankartının yanına bir vatandaşımız (!) “yandaki pankartta yazılanlar yalandır. Bu köprü ve çevre düzenlemesi İBB tarafından yapılmıştır. Mevcut belediye bir çivi bile çakmamıştır. Pankart belediyeciliği istemiyoruz” yazılı başka bir pankart asmış!
Altına da ‘vatandaş’ diye yazmayı ihmal etmemiş…
Anlayacağınız hiç üşenmemiş bu vatandaş, işi gücü de yokmuş, takmış kafayı belediyeye gitmiş hazırlatmış pankartı. Sessiz sedasız takk diye asmış. Bunu asma cesareti göstermiş ama akıllı vatandaş ismini yazmak istememiş. 
Vatandaş (!)
Hikâyemiz böyle. 
****
Silivri’de İBB ve Silivri Belediyesi arasında ‘sen yaptın ben yaptım, sen küçük yaptın ben büyüğünü yaptım’ yarışı oldum olası vardır. (Yarışın ismini     anladınız)
AK Parti kanadı her defasında “hizmetlerimizi sahipleniyorlar” diye bağırır durur. Zannediyorum bu defa farklı bir yol denediler. 
Ses getirdi mi peki? 
Elbette... 
Yöntem güzel de inandırıcılık kötü…
Silivri’de herkes o pankartın AK Partililer tarafından asıldığını tahmin edecek akıllı çünkü…
Bence vatandaş için yoldaki kaldırımdan, sokakta ki taştan çok samimiyet önemli... 
Ve vatandaş ayak oyunlarını hiç sevmiyor…
****
Silivri’de kafanızı nereye çevirseniz belediye başkan yardımcısı Bora Balcıoğlu taraftarlarının ‘Işıklar sönecek! Değirmenler duracak! Balcıoğlu başkan olacak’ duvar yazıları göze çarpıyor.
Uzun zamandır ‘Işıklar’ın veliahdı’ olarak lanse edilen (hatta bizzat Işıklar tarafından bile) Balcıoğlu’ndan olumlu- olumsuz herhangi bir tepki yok. Sessiz, sakin, efendi ve rölantide giden siyasi yapısıyla tanıdığımız için zaten bir cevap beklemek de çılgınlık olur.
En az bu duvar yazılarını hazırlayanlar kadar     çılgınlık!
Eminim Balcıoğlu’nun uykuları kaçmıştır. 
İsmi zaten senelerdir belediye başkanlığına yakıştırılıyor. Hatta bizzat belediye başkanı tarafından! Ama Işıklar’ı iyi tanıyanlar bilir. Şüpheyi değil netliği sever. Soru işaretlerini sevmez.  
Hele kafasında oluşanları ve siyasi yaşantısı içinde olanları…
Balcıoğlu’nun bu duvar yazıları ile ilgili bir alakasının olmadığını o da tahmin ediyordur kanımca. Gülüp geçmiştir diyemeyeceğim. Gülmüştür ama         geçmemiştir. 
İçine kurt düştü mü bir kere unutmaz. 
Silivri’de yerel seçimlerin her zamankinden daha renkli ve acımasız geçeceğinden hiç şüphem yok. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Müge Cesur Özmen Arşivi