Abdullah Avcı'yı sezon sonunda bekleyen 5 karar!

Abdullah Avcı'yı sezon sonunda bekleyen 5 karar!
Geldiği günden bu yana camiaya ve taraftara güven aşılayan Abdullah Avcı, aldığı sonuçlarla da Trabzonspor'u şampiyonluk potasına sokmayı başarmıştı. Deneyimli çalıştırıcı önümüzdeki sezon için önemli bir karar vermek üzere. Kulüple kontratı bitecek iki ismin yanısıra kiralık süresi dolacak üç oyuncunun geleceği adına raporu b ekleniyor.

Gelecek haftanın açılış maçında Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da hazırlıklar devam ederken tüm zorluklara rağmen takımı zirveye taşımanın keyfini yaşayan ve herkesi gururlandıran Abdullah Avcı her geçen gün daha  da fazla güven veriyor. Tecrübeli antrenör eski takımını da yenerek yoluna devam edip alacağı 3 puanla rakiplerini tedirgin etmek istiyor. Zirve mücadelesinin yanısıra sezon sonu için de karar vermesi beklenen Avcı'nın kullanacağı insiyatifler de merak konusu. İkisi kulüple kontratı buluann ve kiralama süresi dolacak üç oyuncunun geleceği belirlenecek.


 

Kiralıklarla yollar ayrılabilir!

Eddie Newton ile başlayan sezonda kadrosuna kattığı kiralık oyuncularla dikkat çeken Trabzonspor'da Afobe, Marlon ve Baker'in ayrılması yüksek ihtimal gibi gözüküyor. İngiliz golcü takıma adapte olamadığı gibi yüksek maaşı ve sahadaki etkisizliği ile yedek kulübesine mahkum oldu. Chelsea'den kiralanan Baker 700 bin euro alıyor ancak onun da orta alandaki oyun hızı Avcı'nın istediği tarzda değil. Jamaika asıllı futbolcunun Ada ekibi ile de kontratı sona eriyor. Eğer sözleşmesi uzatılmazsa belki düşük bir miktar ile rotasyon için takımda tutulabilir. Ancak bu ihtimal oldukça zayıf. Marlon'un performansı beğeniliyor fakat 2 milyon euro bonservis ödenip ödenmeyeceği konusunda tereddütler var. Bilindiği üzere uzun süre Rose ile ilgilenen Fırtına bu transferi bitirememişti. Abdullah Avcı'nın da sol bek aradığı biliniyor.


Majid'i istiyor

Yıllar sonra yakalanan stoper tandemi ile şampiyonluk yarışına dahil olan Trabzonspor'da yedek kulübesinin güçlü olmasını isteyen Abdullah Avcı, ocak ayı transfer döneminde Majid Hosseini'nin gitmesine izin vermemişti. Milli stoperin kadroda tutulması konusunda ısrarcı olan deneyimli çalıştırıcı, sözleşmesinin uzatılması için rapor sundu. Yönetim de bu hafta içerisinde menajeri ile görüşme sağlandı. Kamil Ahmet Çörekçi'nin ise birçok mevkide oynaması ve düşük maaş alması sebebiyle kalması bekleniyor.


 

Sınav daha da zorlaşıyor

Bu sezon sonunda kontratı bitecek oyuncuların ardından gelecek sene daha da zorlu bir dönem bordo mavilileri bekliyor. Takımın iskeletini oluşturan Anthony Nwakaeme, Edgar Ié, Caleb Ekuban ve Abdülkadir Ömür'ün dışında Erce Kardeşler, Atakan Gündüz ve Yusuf Sarı'nın da sözleşmelerinin son sezonu başlayacak. Yönetim Nwakaeme ve Ekuban'ın menajeri ile temaslara başladı. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.