Al Ahly taraftarı final kararı sonrasında çılgına döndü! Dünya gündemine oturdular

Al Ahly taraftarı final kararı sonrasında çılgına döndü! Dünya gündemine oturdular
Mısır'ın en köklü takımlarından biri olan Al Ahly'nin Afrika Şampiyonlar Ligi'nde oynaması beklenen final için açıklanan ülke tepkiyle karşılandı. Mısırlı taraftarlar Afrika Futbol Konfederasyonu'nu topa tutarak Fas'ta iki sezon üst üste son maçın oynatılmasının skandal olduğunu yazarak dünya gündemine oturdu.

Ligde Zamalek'in 4 maç gerisinde ve 8 puan arkasında bulunan Al Ahly, Afrika Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esiyor. Kahire ekibi daha önce 10 kez kazandığı turnuvada 11. zaferini yaşamak adına dolu dizgin performansını sürdürüyor. Son olarak yarı finalde ES Serif'i 4-0 yenen ve rövanş için avantaj sağlayan Mısır temsilcisi finale bir hayli yakın. Ancak final maçının oynanacağı ülke için alınan karar taraftarların tepkisini çekti.



Bunun adı yolsuzluk

Geçen sezon da mutlu sona ulaşan Al Ahly, Kaizer Chiefs ile V. Muhammed Stadyumu'nda karşılaşmış ve sahadan 3-0 galip ayrılmıştı. Bu sene de finalde olması neredeyse kesin gibi gözüken Mısır temsilcisinin yeniden Fas'a gideceği haberi taraftarları öfkelendirdi. Afrika Futbol Konfederasyonu'nu sosyal medyadan topa tutan binlerce kişi "CAF kokuyor, bunun adı yolsuzluk, buna dur deyin, iki defa üst üste aynı ülkeye final vermek saçmalıktır" yorumlarında bulundu. #CAFStinks (CAF kokuyor) etiketi ile de dünya gündemine girmeyi başardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.