Alexander Sörloth'un ikinci evi İstanbul

Alexander Sörloth'un ikinci evi İstanbul
Galatasaray ağlarına bıraktığı golle Şota Arveladze'nin rekorunu kıran Alexander Sörloth İstanbul'u adeta ikinci evi yaptı. Norveçli futbolcu attığı gollerle hem takımına hayat verdi hem de dikkat çeken bir performans ortaya koydu.

Crystal Palace'tan kiralandığı dönemden itibaren adından bahsettiren ve attığı gollerle hem krallık yarışını önde götüren hem de takımını ayakta tutan isimlerden biri olan Alexander Sörloth, İstanbul'da oynadığı karşılaşmalarda da rakip fileleri birçok kez sarsı. Trabzonspor'un ligde ve kupadaki mücadelelerinde sadece bir kez gol atamayan Norveçli geride kalan tüm 90 dakikalarda skor tabelasını değiştirmeyi başardı.
 


Sörloth'un İstanbul karnesi

Genç santrafor ligin ilk maçında Kasımpaşa ile oynanan mücadelede takımın tek golünü kaydeden isim Sörloth oldu. Kadıköy'de 3. haftada Fenerbahçe ile karşılaşan Trabzonspor rakibi ile 1-1 berabere kalırken Kuzeyin Kralı bu kez fileleri havalandıramadı. Bu da gol atamadığı tek maç oldu. Takvimler 9. haftayı gösterdiğinde ise Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaşan bordo mavilileri 90+6'da attığı golle ipten alan futbolcu yine yıldız oyuncuydu. Dolmabahçe'de Beşiktaş'ın rakibi olan Fırtına, zorlu deplasmandan 25 yaşındaki golcünün iki golü ile 1 puanı almayı başardı. Türkiye Kupası'nda da Fenerbahçe'yi yıllar sonra yenen Karadeniz temsilcisinin 3-1'lik zaferine iki gollük katkıda bulundu. Pazar günü Galatasaray karşısında Emin Bayram'ın yanından süzülerek Okan'ı mağlup eden Sörloth, İstanbul'daki hakimiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Kasımpaşa: 1 gol
Başakşehir: 1 gol
Beşiktaş: 2 gol
Fenerbahçe (kupa): 2 gol
Galatasaray: 1 gol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.