Ali Karimi'den Trabzonspor ve Türkiye açıklaması

Ali Karimi'den Trabzonspor ve Türkiye açıklaması
Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği ismlerden biri olduğu iddia edilen isimlerden biri olarak gündeme düşen Ali Karimi Damga'ya konuştu. İranlı futbolcu geleceği konusunda kararı vermek için iyi düşündüğünü belirterek Türkiye'de çok iyi oyuncular ve kulüpler olduğunu söyledi.

Orta sahaya takviye konusunda Lewis Baker'in ardınan görüşmelere devam eden Trabzonspor'un daha önce Majid Hosseini'nin de forma giydiği Esteghlal'de oynayan ve arkadaşı olan Ali Karimi ile ilgilendiği öne sürülmüştü. İran Milli Takımı oyuncusu da olan 26 yaşındaki fuıtbolcu, transferi konusunda muhabirimiz Burak Zihni'ye açıklamalarda bulundu.


Teklifler aldım

Transferine ilişkin konuşan ve Türkiye dışında da birçok ülkeden teklif aldığını ifade eden Karimi; 'Özellikle Katar'dan iyi öneriler aldım. Türkiye için de birkaç kulüp için temaslar söz konusu. Orada çok iyi takımlar ve oyuncular var. Yıldız isimler top koşturuyor. Burada oynamak istemeniz kadar doğal bir şey olamaz ve İran'a da çok yakın. Türkiye'de de çok sayıda İranlı var. Yabancılık çekeceğimi düşünmüyorum. Oradan da birkaç kulübün ilgilendiğini duydum ancak menajerim Sina Ranjbaran konu hakkında temas halinde. Şu an kesinleşen bir şey yok' ifadelerini kullandı.
 

Majid ile konuşmadım

Trabzonspor'da oynayan Majid Hosseini ile de iyi bir arkadaşlıkları olduğunu belirten 26 yaşındaki orta saha; 'Majid ile milli takımdan da arkadaşız. Kendisini çok iyi tanıyorum. Benim için oynadığı kulüpte forma giymek uyum ve adapte kounsunda işimi kolaylaştırır. Ancak şu ana kadar onunla hiç konuşmadım. Transfer şartları olgunlaşır ve ilerleme kaydedilirse bana bir telefon kadar uzakta zaten' dedi.

ali karimi trabzonspor esteghlal
 

Kalmamı istediler

İran'ın önemli takımlarından biri olan Esteghlal'de oynayan Karimi, ayrılık kararını ise; 'Taraftarlar kalmamı istedi ancak benim hedeflerim var. Bunu ikinci kez denemek istiyorum. İran dışında oynamayı daha uygun görüyorum. Hırvatistan günlerimde kendimi gösteremedim. Gençtim, sakatlık yaşadım ve özelliklerimi sahaya yansıtamadım. Ancak şu an deneyimli ve milli bir oyuncuyum. Bu benim için çok önemli. Hangi takıma gidersem gideyim yüzde 100'ümü verebilmek için çalışacağım.' sözleri ile değerlendirdi.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.