Antalyaspor ve Konyaspor'dan deprem bölgesine yardım yağdı

Antalyaspor ve Konyaspor'dan deprem bölgesine yardım yağdı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin ardından toplamda 10 ilin etkilenmesi binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve evlerinden uzak kalmasına neden oldu. Afet bölgesi için en önemli görevlerden biri futbol takımlarına düşüyordu ve tüm takımlar ellerinden geleni yapıyor. Konyaspor ve Antalyaspor da birçok konuda sağladığı malzemenin yanı sıra tesis ve statta özel alan oluşturdu.

Futbol dünyası deprem acısının yaşandığı 10 il için seferberlik ilan etti. Kulüpler önemli oyuncuları da afet bölgesine göndererek hem çalışmalara destek vermek hem de depremzedelerin karşısına sevdikleri futbolcuları görmenin  vereceği bir nebze mutluluğu görebilmek adına her şeyi yapıyor. Dört büyük takımın haricinde diğer kulüpler de yoğun bir şekilde mesai harcıyor. Konyaspor ve Antalyaspor da bu iki ekip araısnda.


 

54 tır yardım

Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya şehrinin takımı Antalyaspor, depremin yaşandığı günden bu yana toplamda 54 tır gönderdi. 4 tesisinde yer alan 130 odasını depremzedelere ayırdı ve misafir etmeye başladı. Teknik Direktör Nuri Şahin ve tüm ekibin yanı sıra futbolcular da çalışmalara büyük destek verdi.


 

Konyaspor kenti hazırlandı

Konyaspor da deprem bölgesindeki en aktif kulüpler arasında bulunuyor. Öncelikle lisanslı ürünler arasından kışlık olanlar depolardan afetzedelere ulaştırıldı. Bölgede 100 konteynerlık kent oluşturuldu. Localar 400 kişilik otel konseptine çevrilerek barınma sorunları giderildi. Çocuklar da unutulmadı. Onlar için de oyun alanı oluşturuldu.


Burcu Eken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.