Ballon d'OR sahibini buldu! 11 yıllık hegamonya sona erdi

Ballon d'OR sahibini buldu! 11 yıllık hegamonya sona erdi
Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan ve yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) sahibini buldu. Hırvatların maestrosu Luka Modic bir tarih yazarak ödülü kazandı.

Her yıl France Football dergisi tarafından düzenlernerek erkek futbolculara verilen yılın en iyisi öldülü olan Altın Top bu sene Luka Modric'in oldu.

Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ve Hırvatistan ile Dünya Kupası'nda finale yükselen tecrübeli futbolcu ödülü kazanan isim oldu.

Modric bu onura ilk kez ulaşırken 2007'den bu yana Messi ile Ronaldo arasında gidip gelen ödülü de aradan sıyrılarak kazandı ve önemli bir başarıya da imza attı.

Oylamada Juventus'tan Portekizli Cristiano Ronaldo ikinci, Atletico Madrid'den Fransız Antoine Griezmann üçüncü, Paris Saint-Germain'den Fransız Kylian Mbappe dördüncü ve Barcelona'dan Arjantinli Lionel Messi beşinci sırayı aldı.

Öte yandan en iyi 21 yaş altı oyuncuya verilen Kopa Kupası'nı Mbappe, en iyi kadın futbolcu ödülünü ise Fransa ekibi Olympique Lyon'dan Norveçli Ada Hegerberg kazandı.

France Football dergisinin 1956-2009 yıllarında verdiği Altın Top ödülü ile FIFA'nın 1991-2009 senelerinde seçtiği Dünyada Yılın Futbolcusu ödülü, 2010'da FIFA Altın Top adı altında birleşmişti. FIFA ve France Football dergisi, FIFA Altın Top ismiyle verilen yılın futbolcusu ödülünün ortaklığına 2016'da son vermişti.

Sırrım...
Luka Modric kazandığı ödül sonrasında bunun çocukluk hayali olduğunu dile getirerek, 'Kazandıysam özel bir şeyler yaptığım içindir' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.