Beşiktaş'a Kovalenko transferinde dev rakip: Roma

Beşiktaş'a Kovalenko transferinde dev rakip: Roma
Koronavirüs sebebiyle ara verilen ligi fırsat bilen Beşiktaş'ta transfer çalışmaları da başladı. Sergen Yalçın'ın raporu doğrultusunda hareket eden yönetim son olarak Shakhtar Donetsk'te forma giyen Viktor Kovalenko'yu gündemine almıştı. Ancak sezon sonunda sözleşmesinin de bitmesiyle cezbedici durumda bulunan Ukraynalı için Roma da devreye girdi.

Kaliteli ve ucuz bir orta saha takviyesi yapmayı planlayan Beşiktaş rotasını önce Çekya'ya çevirmişti. Prag'da forma giyen Hasek ile anlaşmak isteyen siyah beyazlıların alternatifi Ukraynalı Viktor Kovalenko oldu. Siyah beyazlıların haziran ayında serbest kalacak oyuncu için girişimlere başladığı öğrenildi ancak Kartal bu transferde yalnız değil.

Roma da istiyor
Beşiktaş'ın transfer etmek istediği 24 yaşındaki oyuncu için İtalya Serie A ekiplerinden Roma da devreye girdiği iddia edildi. Siamo la Roma'nın haberine göre 2016-19 yılları arasında Shakhtar Donetsk'i çalıştıran ve şimdilerde Roma'nın başında bulunan Paulo Fonseca, eski öğrencisini kadroya katmak istiyor. 24 yaşındaki Kovalenko, Fonseca'nın Shakhtar'ı çalıştırdığı dönemde A takımda daha fazla şans bulmaya başlamıştı.

VİKTOR KOVALENKO KİMDİR?
Viktor Kovalenko, 14 Şubat 1996 yılında Ukrayna'da doğdu. Futbola Shakhtar Donetsk altyapısında başlayan Viktor Kovalenko, 2015 yılında A takıma yükseldi. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon 21 maçta 2 gol atıp, 1 asist gerçekleştirdi.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.