Beşiktaş adım adım zirveye!

Beşiktaş adım adım zirveye!
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası çok önemli bir maça sahne olacak. Şampiyonluk yarışındaki ekiplerden Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in yenilip 3 puan kaybettiği haftada Gençlerbirliği'ni Vodafone Park'ta ağırlayacak. Maçın canlı anlatımı Gazete Damga'da olacak. Kadrolar belli oldu. İşte detaylar...

Kıyasıya rekabetin yaşandığı Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş kritik bir maça çıkıyor. Siyah beyazlılar bu sene Ankara'da 2-1 yenildiği Gençlerbirliği'ni evinde konuk edecek. Kupada rakibini saf dışı bırakmayı başaran siyah beyazlılar karşılaşmadan galip ayrılarak hem Medipol Başakşehir ile puanlarını eşitlemek hem de yarın Konyaspor ile mücadele edecek olan Galatasaray'ı psikolojik olarak etkilemek istiyor.

Kadrolar
Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Medel, Tosic, Adriano, Tolgay, Atiba, Talisca, Babel, Lens, Negredo
Gençlerbirliği: Hopf, Uğur, Pogba, Ahmet Oğuz, Alper, Scekic, Milinkovic, Jailton, Aydın, Sessegnon, Skuletic

beşiktaş gençlerbirliği

Maç öncesi Vodafone Park ve çevresinde yoğun sis dikkat çekiyor.

MAÇ ÖNCESİ
Beşiktaş ile Gençlerbirliği, Süper Lig'deki 90. randevularına hazırlanıyor. Beşiktaş, bundan önceki 89 maçın 50'sini kazandı ve sadece sekiz kez mağlup oldu (31B).
Gençlerbirliği ilk yarıdaki maçta Beşiktaş'ı mağlup etmişti (2-1). Alkaralar tarihlerinde sadece bir kez Beşiktaş'ı aynı sezon içinde hem iç sahada, hem de deplasmanda yenmeyi başarabildi (2000/01).
Beşiktaş, Gençlerbirliği ile evinde oynadığı 44 ligde maçının 29'unu kazandı ve rakibine sadece bir kez mağlup oldu (14B). Gençlerbirliği'nin Beşiktaş deplasmanındaki tek galibiyeti Aralık 2000'de gelmişti (0-3).
Beşiktaş, Süper Lig'de evinde 38 maçtır kaybetmiyor (31G 7B). Bu, Süper Lig'de halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi ve aynı zamanda Beşiktaş'ın 1989-1992 arasında kulüp rekoru kırdığı 51 maçlık süreçten bu yana en uzun serisi.
Beşiktaş aynı zamanda ligde halen devam eden en uzun yenilmezlik serisinin de sahibi (5G 2B). Son iki maçını kazanan siyah beyazlılar, bu sezon ligde sadece bir kez arka arkaya üç maç kazanabildi (üçüncü ile beşinci haftalar arasında).
Gençlerbirliği ligdeki son 11 maçının sadece birinde mağlup oldu ancak bu maçlarda dört galibiyet elde edebildi (6B).
Gençlerbirliği deplasmanda beş maçtır kaybetmiyor (1G 4B) ve Trabzonspor'un ardından (7 maç) ligde deplasmandaki en uzun ikinci yenilmezlik serisinin sahibi.
Buna karşılık, Gençlerbirliği ligdeki son 12 deplasman maçının sadece birini kazanabildi (5B 6M); o maçta da rakibi ligin sonuncusu Karabükspor'du. Bu galibiyet, aynı zamanda Gençlerbirliği'nin bu sezon ligdeki tek deplasman galibiyetiydi.
Gençlerbirliği'nin ligde son iki sezonda elde ettiği toplam beş deplasman galibiyetinin tamamı puan tablosunda o haftalarda 15. ve daha alt sıralarda yer alan takımlara karşı geldi. Gençler, ilk 10 sırada yer alan bir takımı deplasmanda en son Şubat 2016'da mağlup edebilmişti (Kasımpaşa, 6.).
Beşiktaş bu sezon Başakşehir ve Fenerbahçe ile birlikte kornerlerden en fazla gol bulan üç takımdan biri. Ancak Gençlerbirliği, bu sezon köe vuruşlarından kalesinde en az gol gören iki ekipten biri (1, Akhisarspor ile birlikte).
Şenol Güneş ile Ümit Özat teknik direktör olarak Süper Lig'de dört kez karşı karşıya geldi. Güneş bu maçlarda yenilgi yüzü görmedi (3G 1B).
Beşiktaş bu sezon iç sahada ligin en az gol yiyen iki takımından biri (7, Galatasaray ile birlikte). Gençlerbirliği ise deplasmanda kalesinde en fazla gol gören üçüncü ekip (28).
Beşiktaş ligin ikinci yarısında Galatasaray'ın ardından (22) en fazla gol atan ikinci takım (17). Gençlerbirliği ise ligin ikinci yarısında sadece Başakşehir'den (4) daha fazla gol yedi (5).
Gençlerbirliği bu sezon ligin en fazla faul yapan takımı (426, maç başına 17,8).
Beşiktaş'ın Süper Lig'de attığı son dört golün tamamının asisti Alvaro Negredo'dan geldi. İspanyol oyuncu bu sezon Beşiktaş'ın resmi maçlarda en fazla gol katkısı yapan ismi (13 gol, dokuz asist).
Ryan Babel, Süper Lig'de Gençlerbirliği ile karşılaştığı beş maçta üç gol attı. Gençler, Babel'in ligde en fazla gol attığı dört rakibinden biri (Konyaspor, Osmanlıspor ve Rizespor ile birlikte).
Gençlerbirliği'nin ligde attığı son dört golün tamamında Jailton (iki gol) ve Abdul Khalili'nin (bir gol, bir asist) direkt katkısı var.

MAÇ ANLATIMI
Maç Gençlerbirliği'nin vuruşuyla başladı.
22' Lens'in kullandığı köşe vuruşunda Hopf topu çizgide yumruklayarak uzaklaştırdı.
25' Beşiktaş Babel ile gole çok yaklaştı. Hollandalı oyuncu ceza sahasında buluştuğu topla rakibini ekarte edip vuruşunu yaptı. Top üstten auta çıktı.
30' Siyah beyazlılar bir kez daha Babel'in ayağından golü bulamadı. Tolgay'ın ceza sahası içerisine attığı topla buluşan Lens pasını  vatandaşına çıkardı. Babel rakibini çalımlayıp çaprazdan vuruşunu yaptı ancak isabet sağlayamadı.
33' Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortaya kafayla vuran Negedo golü az farkla kaçırdı.
35' Beşiktaş akın akın geliyor. Atiba Negredo ile yaptığı duvar pası sonrası ceza sahası içinde vurdu ancak top yandan dışarı gitti.
36' Maçın en net pozisyonunu Skuletic buldu. Golcü oyuncu çaprazda Fabri ile karşı karşıya kaldıa ancak vuruşunda topu İspanyol kaleci kurtardı.
37' Sarı kart - Sessegnon (Gençlerbirliği)
41' Sarı kart - Alper (Gençlerbirliği)
44' Geçlerbirliği bir kez daha golün eşiğinden döndü. Sessegnon'un kullandığı frikikte Fabri muhteşem bir hamle ile topu çeldi.
45' İlk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

46' İkinci yarı nefis bir pozisyonla başladı. Ceza sahasında topla buluşan Atiba müsait pozisyonda vuruşunu yapmak yerine çalım atmak istedi seken topa Babel vurdu ama Hopf çeldi.
54' GOOOOOOOOOOLLLLLLLL! Tolgay'ın yaptığı ara pasında kaleci Hopf'la karşı karşıya kalan Talisca skoru 1-0'a getirdi.
57' Sarı kart - Tosic (Beşiktaş)
60 Sarı kart - Atiba (Beşiktaş)
87' Beşiktaş ikinci gole Love ile yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunda Atiba kafayla indirdi Love son dokunuşu yapamadı.
Beşiktaş karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak puanını 50'ye çıkardı ve hem Başakşehir hem de bir maçı eksik Galatasaray'la aynı puana geldi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.