Beşiktaş'ın kabusu olan Sebastien Haller, Wout Weghorst transferinde kurtarıcı haline geldi!

Beşiktaş'ın kabusu olan Sebastien Haller, Wout Weghorst transferinde kurtarıcı haline geldi!
Kadrosuna iyi bir santrafor takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş'ta bir numaralı gündem haline gelen Wout Weghorst'ta henüz olumlu gelişmeler yaşanmadı. Borussia Dortmund'un teklifine sıcak bakan ve sarı siyahlı ekiple durumu netleşmeden siyah beyazlılara cevap vermek istemeyen Hollandalı yıldız için Kara Kartal'a sevindirici haber geldi. Alman ekibi Ajax'ın gol makinesi Sebastien Haller'i kadrosuna katmak için kolları sıvadı.

Burnley'in küme düşmesi sonrasında takımdan ayrılma maddesi bulunan Wout Weghorst için bir süredir devrede olan Beşiktaş henüz istediği mesafeyi kat edemedi. Kendisine Avrupa kupalarında oynayabileceği ve Dünya Kupası'nda yer alabileceği bir takımda forma giymek istediği için dikkatli bir seçim yapmak isteyen golcü futbolcu, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal'in çağrısına da kulak vererek hareket etmek ararı almıştı. Türkiye ligine sıcak bakmayan van Gaal'in ardından fakrlı talipleri ile görüşmeye başlayan 29 yaşındaki oyuncu, Borussia Dortmund'un radarındaydı ancak kötü haber geldi. Alman ekibi Hollanda ve Şampiyonlar Ligi'nde harikalar yaratan Sebastien Haller'in peşine düştü.


Kabus olmuştu

Geride kalan sezonda Beşiktaş ile aynı grupta olan Ajax'ta Afrikalı yıldız oynanan iki maçta da temsilcimize gol atmayı başarmıştı. Amsterdam'da oynanan ilk maçta takımı adına 1 gol kaydeden deneyimli forvet, İstanbul'daki karşılaşmada oyuna sonrada girip 2 kez fileleri sarsarak takımına galibiyeti getirmişti.


 

Haaland sonrası ikinci hamle

Bu yaz Erling Haaland'ı Manchester City'e gönderen Borussia Dortmund ilk iş olarak Karim Adeyemi'yi kadrosuna katmıştı. Sarı siyahlılar şimdi de Amsterdam ekibinde forma giyen Fildişili yıldızı transfer edebilmek için çalışmalarına başladı. Aslında Haller uzun süredir gündemde olan bir isim. Transferde de adı sıklıkça Ruhr bölgesi kulübü ile anılmaya başlamıştı. Hatta çıkan ilk bilgilerde 50 milyon euro ödeneceği yönünde iddialar vardı. Ajax'ın İngiltere'den 22.5 milyon euroya transfer ettiği 27 yaşındaki santrafor için kabul edeceği bonservis bedeli de merak konusu.


sebastien haller


Gol yağdırdı

Bu sezon Hollanda kulübü ile 42 maça çıkan Fildişi Sahili forvet 34 gol ve 9 asist kaydetti. Golcü oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi ise 30 Haziran 2025 yılına kadar devam ediyor. Başarılı oyuncu daha önce Auxerre, Utrecht, E. Frankfurt ve West Ham gibi takımların da formalarını giymişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.