Burak Yılmaz her yerde kral

Burak Yılmaz her yerde kral
11 maçta gol atıp 7 ayda takımına 7.6 milyon TL puan primi kazandıran Kral, Trabzon’un gollerinin yüzde 47,2’sini tek başına kaydederek bu alanda Avrupa’nın iki numarası oldu

Trabzonspor forması ile 17. lig golünü Fenerbahçe ağlarına gönderen Burak Yılmaz, kariyerinde sarı-lacivertlilere 7. golünü attı. Kral, bu sezon takımının gollerinin de yüzde 47,2'sini tek başına attı. Bordo-mavililerin 36 golünün neredeyse yarısını tek başına ağlara gönderen Burak Yılmaz, bu performansı ile Avrupa'da takımlarının gol yükünü çeken oyuncular listesinde zirveye çok yaklaştı.

BONSERVİS BEDELİNİN YARISINI ÇIKARDI
Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de yer alan golcü isimler düşünüldüğünde İtalyan ekibi İnter'in yıldızı Mauro Icardi (yüzde 48,6) sonrası gole katkı yüzdesinde Burak Yılmaz ikinci sırada bulunuyor. Türk yıldızı, Freiburg'dan Petersen takip ediyor. Trabzonspor'a 3.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan 32 yaşındaki yıldız, attığı gollerle 7 ayda takımına 7.6 milyon TL kazandırdı. Bonservis bedelinin neredeyse yarısını puan primleri ile takımına kazandıran Trabzonspor'un yıldızı, 6 karşılaşmada birden fazla gol atarken, 7 maçın skorunu da doğrudan tayin etti. (Sabah).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.