Ceza sahası nedir bilmeyen adam: Orkun Kökçü

Ceza sahası nedir bilmeyen adam: Orkun Kökçü
Milli takımımızı Ermenistan karşısında zafere taşıyan gollerden biri Orkun Kökçü'den geldi. Yıldız oyuncu ceza sahası dışından attığı gollerle rakiplere büyük korku veriyor.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde ilk maçına dün akşam Erivan'da Ermenistan karşısında çıkan A Milli Futbol Takımımız, 1-0 geriye düşmesine rağmen karşılaşmadan Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Hafta içinde Hırvatistan ile karşılaşacak millilerimizde hedef yine galibiyet olacak ve eğer 6 puana çıkılabilirse moraller tavan yapacak. Ayrıca direkt rakip olarak görülen Hırvatlar karşısındki zafer güç gösterisi anlamında da büyük önem taşıyor.

Dün oyananan mücadelenin en önemli noktalarından biri Orkun Kökçü'nün attığı goldü. Skora 34. dakikada denge getirmeyi başaran Feyenoord'un kaptanı, bir kez daha rüştünü ispat etti. Hollanda ekibiyle forma giymeye başladığı dönemden bugüne kadar Eredivisie'de en fazla ceza sahası dışından fileleri bulan isim olma unvanını Berghuis ile paylaşan gurbetçi oyuncu yine adından söz ettirdi.


Orkun Kökçü


 

Adı zirvede

Orkun forma giymeye başladığı 2018-2019 sezonundan bu yana ceza sahası dışından en fazla gol atan futbolcu oldu. Tam 15 kez rakip kalecileri avlayan Orkun, zirveyi eski takım arkadaşı ve şu an Ajax'ta forma giyen Steven Berghuis ile paylaşıyor. Bu sezon da 12 defa gol sevinci yaşayan milli oyuncumuzun meşin yuvarlağı ağlarla buluşturduğu vuruşlar çoğunlukla ceza sahası dışındaydı. 8 de asisti bulunan maestro her geçen gün daha da dikkat çekiyor. Şu andaki piyasa değeri ise 27 milyon euro.


 

Hedef şampiyonluk

Bu sezon büyük bir revizyona giden Feyenoord'da kurulan kadro ile yeni maceraya atılan Orkun Kökçü, takımıyla birlikte Hollanda liginin zirvesinde bulunuyor. Sadece 1 kez yenildikleri PSV deplasmanı haricinde ülke sınırları içerisinde mağlup olmayan Hollanda temsilcisinin pazubendini takan genç yıldız, birçok kulübün de  transfer listesinde yer alıyor. Ayrıca Hollanda Kupası'nda da eğer Ajax'ı yenerlerse finale çıkacaklar. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de çeyrek finale kaldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.